Langzaam Hardlopen

Voor de zoveelste keer ben ik begonnen met hardlopen. De eerste keer dat ik begon was ik een jaar of dertig en deed ik het met Maaike. We rookten allebei als ketters en ik deed nog meer ongezonds en ik haatte elke stap. Een paar keer per week kwam Maaike me halen en renden wij naar het Vondelpark. Daar deden we hijgend en puffend en inwendig vloekend een rondje. Het beste was de douche erna, het water prikkelde mijn bezwete huid en dan volgde natuurlijk de sigaret na het rennen.

Een aantal jaren geleden begon ik weer. De aanleiding weet ik niet meer, oh jawel, na het vele zwemmen in open water wilde ik het buiten niet missen en daar ging ik, ik was inmiddels opgehouden met roken en was al een aantal jaren aan het zwemmen dus mijn lichamelijk conditie was niet meer zo slecht.

Ik vond het helemaal niet meer vreselijk. Ik genoot er zelfs van, het buiten zijn in weer en wind, de afstanden die ik aflegde, dat ik lekker kon eten omdat ik tenslotte al 500 calorien verbrand had, het was fantastisch.
Tot ik die keer dacht ’s avonds te gaan lopen, op de Amstelkade kwam ik met mijn voet in een gat op straat terecht en ik zwikte mijn beide enkels. Ik viel hard. (Het gat zit er nog steeds ondanks mijn telefoontje naar 14020). Een jonge vrouw hielp me overeind en ik strompelde naar huis. Ik had links mijn enkelbanden gescheurd en rechts verzwikt.

Na een aantal maanden begon ik weer. De straat uit, naar rechts, tot het eind of misschien door het park, maar dan weer naar rechts langs de Amstel richting Amstelpark en op een gegeven moment rende ik het hele park door. Fantastisch.


Tot een nieuwe val.

Lappenmand, en weer een nieuw begin. En de geschiedenis herhaalde zich. Laatst weer een val, weer enkel verzwikt, weer dikke enkel, weer op de bank, weer herstellen en dan nu weer beginnen.

Machtig mooi!
Ik kom nog niet tot het park maar ik hoop over een paar weken dat ik weer geniet van het Amstelpark. De bomen zullen kaal zijn.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: