Wat ze me vertelde

Afbeeldingsresultaat voor niet wederzijdse liefde

Ze vertelde me het volgende:

‘ Wat ik je zou willen zeggen is dat het helemaal geen kwestie is dat het mijn ding niet is, al is dat misschien ook wel zo of zou het mijn ding best kunnen zijn of worden, die vrouw, dat opperhoofd, oh hemellief, ik vond haar zo’

Hier aarzelde ze, ik wist over wie ze het had, een mooie midden veertiger.

‘ Ik was verliefd op haar’

Ik kon het me voorstellen.

‘ Opeens was ik verliefd geworden, totaal onverwacht, ik was al jaren niet meer verliefd geweest, ik zat er niet op te wachten maar op die mooie dag in juli raakte ze me opeens, door hoe ze naar me keek, ik voelde me zo gelukkig en realiseerde me dat het met haar te maken had, ik dacht dat ik wel een kans bij haar had maar ze had geen tijd zei ze. Ik zag dat niet als een afwijzing, stom misschien maar ik dacht nog steeds dat ik een kans had dus ik probeerde het nog een keer. Ze werd zo boos op me dat ze me blokkeerde van haar Facebook pagina, ontvolgde me op Twitter en de keren daarop dat ik haar zag negeerde ze me volkomen.’

Ze keek me ontredderd aan, ze leek zich te schamen, ik wilde haar zeggen dat ze zich niet hoefde te schamen, niemand hoeft zich te schamen voor haar gevoelens maar ze keek van me weg en leek geen behoefte te hebben aan bevestiging, medeleven of empathie.

‘ Ik kon geen afscheid nemen van mijn gevoel, ik vond haar nog steeds leuk maar ik kon haar niet meer zien, ik wilde het niet meer want elke keer als ik haar zag vond ik haar leuk, ik vind haar nog steeds leuk en het is onbegrijpelijk voor me dat ze zo de deur in mijn gezicht sloeg. Ik kan niet meer komen naar die avonden, dan zie ik haar en dan vind ik haar leuk, ik weet, het duurt niet langer dan een dag en dan is ze weer uit mijn hart maar ik wil geen plek meer hebben. Voor haar. In mijn hart. Haar zien herinnert me aan mijn verliefde gevoel en aan die deur die ze dichtsloeg en met vijf sloten sloot. Dat kan ik niet meer.’

Ik begreep het, de wereld is groot en mooi en waarom houden van iemand die niet van jou wil houden maar ik zei het niet. Ik knikte en ik wist dat zij wist dat ik het begreep.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: