Ongeauthoriseerde bio over Melanie

Woordenboek onbevoegd- zonder bevoegdheid/machtiging, niet gemachtigd/geautoriseerd
ongeoorloofdonrechtmatig, clandestien, onwettig

Een jarenlange fan van Melanie heeft een boek over haar geschreven, het heet Melanie the first lady of Woodstock

Cover book

De schrijver benaderde mij een tijdje geleden: of ik hem kon helpen het boek te verkopen. Ik vroeg hem of hij met Melanie gesproken had maar dat had hij niet,  hij had zich niet willen laten afleiden van het schrijven. Op de Melanie fansite waar ik al vanaf het begin moderator van ben ontstond een hele discussie over het boek. Een fan die graag vervelende dingen schrijft beschuldigde de site van censuur omdat we er niet over geschreven hadden, hij werd erg vervelend, hij had het zo’n prachtig boek gevonden en hij wist nu allerlei dingen die hij eerder niet wist, ook over Melanie’s man die hij veelvuldig in het verleden belasterde maar dat zou hij nu, na het lezen van de niet geautoriseerde bio, niet meer doen.Het is erg moeilijk moderator te zijn, wat volgens mij ‘matiger’ betekent als ik me kapot zit te ergeren maar goed, ik heb me beheerst.

Een andere fan stuurde me de bio en ik heb er de laatste dagen in zitten lezen. Ik weet nu dingen van Melanie die ik niet wist en die ik helemaal niet had willen weten uit zo’n boek. Hoe hij dat weet komt waarschijnlijk van iemand die Melanie geholpen heeft in een bepaalde periode in haar leven en die geen weet had van discretie en het maakt me boos dat mensen op die manier van Melanie profiteren.

De schrijver heeft een enorm archief van krantenartikelen en foto’s van Melanie en daar put hij uit. Het boek is opgebouwd uit songtitels van Melanie of een regel uit een song, rondon dat thema heeft hij stukken uitgezocht en het staat allemaal door elkaar. Hij beweert iets en zegt dat dat komt uit dat en dat artikel. Het leest daarom vreselijk vermoeiend. Ik vind het een reuze slecht boek.
Het beste zijn de stukken waarin hij de sfeer beschrijft van een Melanie-concert, de devotie van de fans en hoe je of van haar houdt of haar haat, maar verder is het mij te hap snap en ontbreekt Melanie er in hoewel het over haar gaat, Melanie is afwezig. Dus ik geef het een -1

Melanie –  The First Lady of Woodstock – 1

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: