Two laps

‘Two Laps’: een korte film die je zondag leuker maakt

CULTUURElke ochtend, al zeventien jaar lang, gaan Val en Pete samen zwemmen. En één keer per jaar doen ze een wedstrijdje. Maar Pete wint altijd, omdat hij vals speelt en trucjes verzint. Two Laps is een even verrassend als innemend filmpje over twee fanatieke zwemmers op leeftijd.

Owen Trevor (hier zijn website, hier zijn IMDb-pagina) schreef en regisseerde het verhaal. Daarin is Val, de langere van de twee, de verteller. Hij won de eerste drie edities van de jaarlijkse wedstrijd. Daarna ging ‘cheeky bugger’ Pete er jaar in jaar uit mee vandoor, al speelde hij het niet altijd even eerlijk.

Verrassend is de goed geslaagde mix van esthetiek en humor, die wel wat doet denken aan de films van Wes Anderson (en in het speciaal The Life Aquatic). Trevor regisseerde de afgelopen vier jaar veel afleveringen van Top Gear en ook daar is wel een vleugje van terug te zien.

Two Laps won vorig jaar het Rushes Soho Shorts Festival in Londen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: