NS – Wisselstoring op de kortste dag.

Dinsdagmorgen 21 december 2010. De kortste dag. Om 5.15 word ik wakker. Toch blijf ik in bed tot om half zes mijn alarm af gaat, dertig seconden Air van Bach. Bij de eerste tonen, sokken aan, bed uit en de kraan van het bad open. Nam myoho renge kyo chantend begin ik aan de dag. Dit heb ik opgestoken van Jason Jarret en zijn onovertroffen A Buddhist Podcasthttp://abuddhistpodcast.com/.  Ik vul mijn percolator met koffie, zet deze op het gas en eet een sinaasappel.

Ik heb mijn manier van reizen de avond hiervoor goed uitgezocht.  Vanwege het ijs op de weg durf ik niet op de fiets.  Ik zal rond een uur of zeven de bus nemen zodat ik om tien over zeven op het station ben en alle tijd heb om mijn OV chipkaart te laten deblokkeren. Ik wil  mezelf in de vroege ochtend absoluut niet stressen.

Buiten sneeuwt het licht, sneeuwvlokjes die ik wel voel maar die zo minuscuul zijn dat ik ze alleen zie in het licht van de straatlantarens. Het is vroeger dan ik gedacht had want de bus komt iets voor zevenen op het station aan. Bij de balie van de NS ben ik vrijwel meteen aan de beurt. Een erg aardige NS mevrouw deblokkeert mijn OV chipkaart en veertig euro verder kan ik weer reizen.

Er verschijnen berichten over vandaag niet rijdende treinen naar Utrecht. De vriendelijke mevrouw belt naar de centrale. Er is een wisselstoring bij de Bijlmer. Misschien zal de trein van kwart voor acht wel reizen. De stationshal is warm, er staan leuke zitjes waar ik mij op neer vlei.

Bankjes

Om tien voor half acht ga ik naar het ijskoude en tochtige perron. Als sardientjes staan de mensen in de kiosk, er zijn blijkbaar geen wachtkamers meer op de perrons van het Amstelstation.  Ik besluit weer terug te gaan naar de warme stationshal. Al snel komt het bericht dat er geen treinen naar Utrecht rijden. Ik kan eventueel proberen naar het CS te gaan en daar via Hilversum en Amersfoort naar Utrecht te reizen maar ik geef het op. Terug in de bus en weer naar huis. Om kwart voor acht ben ik thuis. Ik besluit te gaan chanten.

Misschien ga ik terug naar bed. Bijslapen.

Hoog onder zeespiegel.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: