Kattenliefde ~ 1

Ja de foto is van pixers

In de 45 jaar dat ik op mezelf woon waren katten mijn gezel. Mijn dierenliefde gaat vooral uit naar honden maar omdat een hond in een stad een andere benadering nodig heeft heb ik me verliefd in katten.
Ik heb er een aantal gehad. Mijn eerste kat was Mijntje, een kitten van mijn zus, zwart wit, Mijntje is op een gegeven moment bij de buren gaan wonen en nooit meer terug gekomen. Hierna had ik Koert en Kitty, Koert werd Koertimans en Kitty bleef Kitty. Ik woonde met mijn geliefde drie hoog op de Albert Cuyp. Op een zaterdagnacht kwamen we thuis en was Koertiman weg, de deuren naar het balkon stonden open en van ver hoorden we hem miauwen. We keken over de balkonrand en ontwaarden hem al schreeuwend in de tuin van de benedenburen, dat was een winkel en de tuin was meer een braak liggend lapje grond. Het was weekend en de winkel zou dicht blijven tot dinsdag. Hoe kregen we hem boven? Na wat hersengekraak knoopten we een lange elektriciteitsdraad aan het poezenmandje en lieten dat naar beneden zakken. Koertiman aarzelde maar niet te lang. Hij ging de kattenmand in en we takelden hem naar boven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: