Eigendunk en eigenwaarde

Ik heb een erg laag zelfbeeld wat ronduit belachelijk is omdat ik verbluffend prachtig ben.

Behoorlijk bijzonder

Een aantal jaren geleden las ik een studie waarin werd aangetoond dat de meeste mensen zichzelf behoorlijk bijzonder vinden. Nee dit is geen fake news voor zover ik weet. (Maar tegenwoordig ben ik nergens meer zeker van: zo las ik laatst dat amandelmelk zorgt voor het uitsterven van bijen maar is dat waar of onwaar? ) Terug naar dat wij ons zelf bijzonder vinden. Ik vind mijzelf ook erg bijzonder en samen met vriendin C die eerst vriendin H was riepen wij enkele jaren geleden steeds uit dat wij zo bijzonder waren. Waarom ik zo bijzonder ben weet ik niet meer en wat mij zo bijzonder maakt weet ik ook niet meer. Maar ondanks dat wij mensen ons zelf zo bijzonder vinden hebben we weinig gevoel van eigenwaarde en een laag zelfbeeld. In de meeste serieuze gesprekken die ik heb hoor ik vooral dat mensen op zichzelf neerkijken. Hoe vreemd is dat? We vinden ons zelf bijzonder en kijken op ons zelf neer. Of haal ik nu twee onderzoeken door elkaar? Als ik ‘mens vindt zichzelf bijzonder’ google krijg ik dat 99% van de automobilisten zichzelf de betere automobilist vindt en ik krijg uitleg over narcistische persoonlijkheden.
De nieuwste hype in de psychologie van de koude grond.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: