Gek en seksverslaafd

‘Volgens mij ben jij gek geworden,’ zei Jozef en hij begon hard te lachen. ‘Hahaha,’ deed ik hem na. ‘Als je moeder gek is en je zus is gek, misschien ben jij dan ook wel gek.’ Woedend schoof ik mijn stoel naar achteren en ik wilde opstaan. Dalia drukte me op mijn arm, ‘Niet gaan, zusje, jullie zijn allebei overstuur, ga dat nou niet op elkaar af reageren.’ ‘Op wie moet ik het dan afreageren?’ zeiden Jozef en ik tegelijkertijd. ‘Op vader. Hij is de oorzaak van deze ellende.’ ‘Vader is verslaafd,’ zei ik, ‘dat is ook een ziekte. Verslaving staat vermeld in de DSM, De diagnostiek van mentale stoornissen. Vader is ook gek. We zijn allemaal gek. Hoe kunnen wij normaal zijn als onze ouders gek zijn?’ Dalia en Jozef keken me met grote ogen aan. ‘Hoezo is Vader verslaafd? Aan wat dan? Aan drugs?’ ‘Aan Seks,’ zei ik, ‘Vader is verslaafd aan seks.’Hoe kom je daar nu bij?’ ‘Hij heeft het zelf toegegeven vanmiddag.’ Ik vertelde ze van ons gesprek die middag en hoe moeder tegen hem had gezegd dat als hij niets aan zijn verslaving zou doen ze bij hem weg zou gaan.’ Mijn broer en zus keken me stomverbaasd aan. ‘Hij is dus verslaafd,’ zei mijn zus verslagen. ‘Gaat hij er iets aan doen?’ “Dat heeft weinig zin meer,’zei Jozef schamper. ‘Moeder is nu toch weg.’ ‘ Zo denkt hij er ook over. Maar een verslaving overwinnen heeft toch altijd zin? Ergens slaaf van zijn is het ergste dat er is. Dat je iets moet, niet omdat je het echt wilt maar omdat je lichaam er om vraagt?’ ‘Dan wil je het toch?’zei mijn broer.
Mijn bord was leeg en ik had er niets van geproefd. Een heel bord patat op. Patat was mijn favoriete voedsel en was dat altijd geweest. Gelukkig was er nog wat over en dat nam ik en at ik langzaam kauwend. De patat was lauw geworden maar het smaakte me niet minder.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: