Niet te fanatiek graag.

In het De Mirandabad in Amsterdam

Gisteren weer gesport. Het was de eerste keer na die flauwte. Op de dag van de flauwte deed ik mee met zo’n RIVM Corona onderzoek en vulde ik in dat mijn conditie uitstekend was. Zo voelde het toen en een paar uur later kreeg ik die flauwte. Na wat onderzoek online (hahaha en er dan wat van vinden als mensen ’online onderzoek’ doen) ben ik tot de conclusie gekomen dat het te doen heeft met water in mijn oor. Sinds ik de op maat gemaakte oordoppen verloren ben, heb ik generieke oordopjes gebruikt. De meeste daarvan verlies ik. Ik heb nu oordopjes aan een touwtje. Zo verlies ik ze niet als ze uit mijn oor springen want dat doen ze steeds.
Ook die laatste keer. Tijdens het zwemmen voelde ik dat er water in mijn oor gleed. Na 1700 meter stond ik onder de hete douche en voelde me langzaam wegglijden. Ik spoedde mij naar de omkleedtent om op een stoel te gaan zitten. De vrouwen naast me zagen dat het niet goed met me ging en de badmeester werd gewaarschuwd. Het was Atma, hij kwam met een banaan en thee met suiker en na een lange tijd van zitten en me akelig voelen kwam gelukkig het moment dat ik me weer aan kon kleden en ging ik langzaam op de fiets naar huis.

De schrik zat er in en met die schrik kwam de passiviteit . Ik deed even niets fysiek, een paar dagen durfde ik niets. Een week geleden had ik me aangemeld voor een buitentraining bij mijn sportschool. Ik zag dat ik de enige was die zich had aangemeld dus ik durfde het wel aan. Mijn trainer was E, een vriendelijke toegewijde jongeman uit Griekenland met een moeder die twintig jaar jonger is dan ik. Bij de vorige lockdown heb ik een paar keer bij hem getraind en hij was vol bewondering voor wat ik kon…. meer dan zijn moeder zei hij, (die dus twintig jaar jonger is).
Enfin, gisteren buiten bij hem getraind, bovenlichaam, onderlichaam en natuurlijk genoot ik er volop van opnieuw te voelen dat ik spieren heb.

En dan….
Heb ik meteen de neiging weer heel fanatiek te gaan doen. Vanmorgen op en neer te springen, een flinke wandeling te maken, om 12.15 mee te doen met een online training en om 16u te gaan zwemmen in het De Mirandabad.
Ik ga dit niet doen. IK GA DIT NIET DOEN. Ik ga proberen het rustig aan te doen. Geen wandelingen, geen yoga, geen op en neer gespring. Wel de online training en ook het zwemmen. Maar bij het zwemmen wil ik proberen maar een half uur te zwemmen. En misschien wel in de rechterbaan, of ik bedoel de linkerbaan, die is ook dubbel en er zwemmen mensen die niet zo fanatiek zijn als in de borstcrawlbaan. Hoewel ik altijd mijn eigen tempo zwem word ik klaarblijkelijk toch opgejut in die borstcrawlbaan. Of zou het helemaal niet liggen aan het opjutten door die fanatieke zwemmers in wetsuit en ligt het vooral aan dat water dat mijn oor in sijpelt?
Morgen een afspraak gemaakt bij Beter Horen voor op maat gemaakte oordopjes.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: