Pride dag

Pride|Starway to heaven
https://pride.amsterdam/en/events/pride-starway-to-heaven-expo/
Stap in de wonderlijke wereld van Marjolein van der Wal. ‘Starway to Heaven’ is haar kunstproject met totem-achtige installaties, opgebouwd uit kledingstukken die eerder zijn gedragen in fashion performances. Centraal in haar werk staat de boodschap: je bent goed zoals je bent.

Pride dag

Nadat ik mijn hopelijk binnenkort dagelijkse baantjes had getrokken in het De Mirandabad ging ik op weg naar de Filmhallen voor de film Cowboys. Zie hieronder waar het overgaat, mooie film, er is een moment waarop Joe die zich dan nog als meisje kleedt in een Western winkel, een spijkerbroek, een jongenshemd en cowboylaarzen aantrekt en voor de spiegel staat. Wat mij terug brengt naar die keer dat ik een jaar of tien ben en ook voor de spiegel sta met een jongenshemd en een spijkerbroek, wat voelde ik me ongelooflijk goed toen, dit was wie ik was en zoals ik eruit wilde zien. Het lukte me nooit er als meisje uit te zien en dit paste zoveel beter bij me.
Na de film snel naar huis want ik had om kwart voor vijf met Evelyne afgesproken om naar een tentoonstelling te gaan in het kader van Pride die Starway to Heaven heet in het Volkshotel.
Het was een weergaloos mooie tentoonstelling, waarover onder meer. Gaat dat zien. Dat kan nog tot 8 augustus.

Hierna belandden we per toeval op het Pride terras aan de overkant van het Volkshotel, daar werd ik enthousiast onthaald door Anita die vroeg of ik een pakket kwam halen, dat kwam ik niet, ik wist niets van een pakket maar het pakket was zeker van harte welkom zei ik haar dus ik kreeg een schitterend pakket met een doos vol verassingen en een heel mooi fotoboek 25 jaar Amsterdam Pride. Ik wist van niets maar viel met mijn neus in de roze boter.

Een paar uur later zat ik in het Pleintheater voor een voorstelling met koptelefoon:
Sappho, de potcast.
Het was mooi maar oh oh oh oh oh wat lijkt het toch vaak een vloek om lesbisch te zijn.
Na het drama dat ik dinsdag zag: The World To Come eindigt opnieuw een lesbische liefde in de dood.
We weten dat Sappho niet gelukkig in de liefde was maar dit verhaal was verzonnen dus waarom het niet de andere kant op verzonnen, Sappho gelukkig in de liefde? Door een warme nacht fiets ik met de wind in mijn rug naar huis.

Cowboys

De jonge transgender Joe is met zijn vader Troy op de vlucht voor zijn conservatieve moeder Sally in de wildernis van Montana. Troy en Joe hopen de Canadese grens te bereiken, maar de autoriteiten zitten hen op de hielen. Zij gaan uit van een ontvoering door Troy om voogdijredenen, maar de sympathieke detective Faith begrijpt al snel dat er meer aan de hand.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: