De Mirandabad

In het begin van 2021.

Ik zwem graag. Sinds Corona toesloeg is het anders dan anders. Zwom ik bij mijn vereniging minimaal twee keer in de week, altijd op woensdag omdat we dan in een 50 meter baan zwemmen en op een andere dag. In maart 2020 gingen de baden dicht en kon ik niet zwemmen. Ik miste het, die beweging in het water, dat gedragen worden door het water, ik miste zelfs de geur van chloor en natuurlijk miste ik het samen zwemmen met mijn zwemmaten. In mei gingen de baden weer open en hielden we ons aan een streng protocol. Bij de club moesten we ons aanmelden en elke keer konden er maar twintig van ons zwemmen. We kregen een makkelijk programma dat door een van ons geschreeuwd werd naar de anderen, ‘Over 15 seconden 50 meter schoolslag, en we vertrekken na 5,4,3,2,1 NU’ riep ik dan hard. Het had wel wat dat schreeuwen vond ik. Omdat er weinig plekken waren zwom ik veel te weinig en besloot ik te gaan zwemmen in het De Mirandabad. Twee, drie keer in de week stapte ik op de fiets voor 45 minuten zwemmen in het bad om de hoek. Al sinds ik hier woon zwem ik daar vaak. Er zijn zomers geweest dat ik veelal buiten in de Amstel of bij Nieuwe Meer of Nieuwe Diep zwom maar dit jaar was het overal druk en vond ik het fijn in het De Mirandabad. Andere jaren was het banen zwemmen van zeven tot tien in de ochtend maar ik ben geen ochtendmens en zwom ik vaak alleen als het regende of slecht weer was. Bij mooi weer vond ik het niet echt relaxed, al zwemmend moest ik voortdurend uitwijken voor de vrolijke jeugd. Deze zomer was het het De Mirandabad waar ik mij uitleefde.

Vier banen waarin we over de ene zwarte baan heen gingen en over de andere terug. Gelukkig voor mij ging het De Mirandabad niet dicht op de gebruikelijke datum. Volgens mij was het mooi weer, er was nog steeds een gedeeltelijke lockdown al waren de binnenbaden wel weer open. Elke week werd besloten het bad nog even open te houden. Nog steeds, inmiddels in januari, is het open, als enige bad in Nederland. Overal vandaan komen mensen om te zwemmen in het De Mirandabad. Elke dag is het uitverkocht en inmiddels is het zo razend populair dat de 450 plekken voor volgende week zaterdag binnen 18 minuten waren uitverkocht.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: