Keuzes

Stap je er uit en blijf je er in?

Een mens die heeft gekozen als homoseksueel of lesbienne te leven maakt van alles mee….ja net zoals iedereen maar toch….. deze keuze geeft een extra dimensie aan ons leven.
We komen steeds opnieuw uit de kast, het eerste grote uit de kast komen is vaak als we onze ouders vertellen dat we homoseksueel of lesbisch zijn[Ik geef er de voorkeur aan dat onderscheid tussen lesbisch en homoseksueel te maken], hierna volgt (wel of niet) de rest van de familie, de broers en zussen, de ooms en tantes, de volgende die aan de beurt zijn zijn onze vrienden, als we die hebben, hierna kunnen we een tijdlang stil zijn en vragen we ons steeds opnieuw af of we het op ons werk vertellen, of we het aan nieuwe mensen vertellen, vertellen we het op het koor, of op de sportvereniging of sluiten we ons liever aan bij een homo sportvereniging? Hoewel de meeste mensen tolerant reageren zijn er altijd mensen waar we van houden die ons vertellen dat onze keuze in hun ogen niet acceptabel is omdat hun geloof het afkeurt. Ik weet niet of je kunt begrijpen dat dat pijnlijk is. Ik weet nooit hoe nieuwe mensen reageren en daarom kom ik niet altijd uit die kast en ben ik niet altijd open over mijn voorkeur. ~ wordt vervolgd.
Eén reactie op “Keuzes”

  1. Volgens mij kies je er niet voor om het een of het andere te zijn. Homo of lesbisch is iets wat je bent. Hoe je daar mee omgaat is wel een keuze. Laat je de buitenwereld, jouw binnenwereld besturen of stuur jij jouw binnenwereld de buitenwereld in?


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: