Verbonden en verbanden

Vage foto vanwege de schoonheid van de grote bonte specht.

Wat zijn er voor verbonden en vanzelfsprekendheden tussen vogels?
Sinds een jaar of wat hangt er voer voor vogels in mijn tuin. Ik heb vooral vetbollen waar ik wel heel netjes de netjes van af knip, soms heb ik ook een vetblok, soms een netje pinda’s maar altijd een container met zaden. Ik geniet er enorm van. Als ik iets nieuws ophang duurt het altijd een dag voordat de eerste vogels komen. En dan is het net alsof ze elkaar vertellen dat er in de binnentuinen tussen Jeker en Biesbosch eten te halen valt. Volgens vriendin J is dat ook zo. Wat zie ik allemaal in de tuin? Wie zie ik?
Koolmees
Pimpelmees
Roodborstje
Stadsduif
Kraai
Grote bonte specht
Mus
Boomkruiper
Halsbandparkiet
Spreeuw
Ekster
Gaai

Wat ik veel zie is een samenwerking tussen de vrolijke en energieke halsbandparkieten en de ietwat indolente stadsduiven. De duiven scharrelen op de grond en de halsbandparkieten hangen op hun kop of aan een poot en pakken slordig met hun snavels waar ze bij kunnen, veel van wat ze eten valt op de grond waar de duiven zich ophouden en zonder verder enige moeite te hoeven doen pikken deze dikke duiven de zaadjes op. Erg schattig vind ik de pimpelmeesjes, zij komen aanvliegen, grijpen bijna in hun vlucht een zaadje en vliegen er meteen mee weg om het op een plek buiten mijn gezichtsveld op te smikkelen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: