Insomnia

Gevonden op de Vuurvrouw website

En dan gebeurt het weer, ik kan de slaap niet vatten, Podcast, na Blendle, na Luisterboek, ik lig wakker. Ruim na middernacht ben ik nog in het land van de wakkeren. Ik zal in slaap gevallen zijn want ontwaak rond een uur of drie, ik luister verder naar de Podcast: ‘Te lui om te lezen’ en val weer in slaap. Iets voor vijven word ik wakker en luister dan naar een aangrijpend boek dat ‘De verborgen kinderen’ heet en dat zich afspeelt in de jaren dertig van de vorige eeuw in een psychiatrische kliniek. De vertelster blikt terug, ze is in de kliniek geboren want dochter van een psychiatrisch patiënt. Het verhaal is soms te heftig voor het slapen gaan en dan moet ik naar iets anders luisteren. In de ochtend is het beter te verdragen en het verhaal fascineert me. Als ik uit bed stap ben ik niet wakker, wel ga ik verder met de vijfde dag van mijn spirituele reis naar Kyoto waarbij elke dag een motto heeft en ik een uur nam myoho renge kyo reciteer. Als ik daarmee klaar ben ga ik de laatste boodschappen doen en dan op naar vriendin Keesje voor een wandeling.

De verborgen kinderen door Elizabeth Byler Younts

Elizabeth Byler Younts schetst in ‘De verborgen kinderen’ een aangrijpend beeld van de psychiatrie in Pennsylvania, 1937. De veertienjarige Brighton kent alleen het leven binnen de grauwe muren van gesticht Riverside. Hier wordt ze opgevoed en onderwezen door verpleegster Joann. Brighton weet niet dat Joann geheimen bewaart die een sleutel vormen tot haar verborgen verleden. Een verleden dat Brighton vasthoudt in het sombere Riverside.

Brightons enige vriend en lotgenoot is de albinojongen Angel. Samen besluiten ze te ontsnappen. Maar weglopen is één ding, voorbereid zijn op de buitenwereld is iets heel anders. Zonder geboorteakte en geld zijn ze overgeleverd aan de genade van vreemdelingen, die niet altijd het beste met hen voor hebben…

‘De verborgen kinderen’ is een hartverscheurende historische roman over de kracht van vriendschap en de schoonheid die schuilt in de grote en bedreigende buitenwereld.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: