Corona tijden, vreemde tijden.

Ik ben zo blij dat ik negatief getest ben! De test viel me nog alleszins mee. Ik had natuurlijk gruwelverhalen gehoord. Dat het leek alsof ze in je hersens zaten te poeren. Dat is niet mijn ervaring. Eerst gingen ze mijn keel in, heen en weer, dat vond ik niet fijn, met hetzelfde stokje ging hij toen mijn neus in. Mijn linker neusgat. Eerlijk gezegd, tussen jou en mij, vond ik het wel lekker. Is dat pervers? Als ik ziek zou zijn zou ik het wel overleefd hebben maar toch….die angst die ik zaterdag, zondag en maandag kende.
De angst dat ik heel erg ziek zou worden, misschien zelfs wel op mijn buik aan de beademing moest liggen. Verschrikkelijk.
Gelukkig niet, nu wil ik het zo houden, ik geloof dat incubatietijd 2 tot 10 dagen is, dus als ik aan mijn ontmoeting met mijn vriend denk, nu een week geleden, moet ik nog drie dagen voordat ik weet dat ik echt niet besmet ben, donderdag, vrijdag, zaterdag…
Corona tijden, vreemde tijden.
Ik weet niet echt wat ik denken moet, ik weet niet of ik het eens ben met het kabinetsbeleid de horeca op slot te doen, ik voel mee met de cafés van de mensen die ik ken, of het café waar ik graag kom aan de overkant, ik wil niet dat ze failliet gaan. Ze zijn open voor ophalen en je kunt er eten halen maar ik mag de straat niet op. Ben wel van plan als dat weer mag daar een keer per week eten te halen.
Maar wat mij ook ergert aan de anti Corona club is dat ze net doen alsof ik een Jaknikker ben. Alsof ik, omdat ik mij wil houden aan de maatregelen, ik een fan van Rutte ben. Ik ben helemaal geen fan van Rutte. Rutte, vind ik, is veel te ver gegaan met zijn bezuinigingen, ik vind het werkelijk abject hoe hij onze verzorgingsstaat aan het afbreken is. Ik draag niet een mondkapje omdat Rutte het zegt, ik draag een mondkapje omdat ik niet ziek wil worden en het niet aan iemand anders wil geven.
Ik ben geen marionet van deze regering omdat ik afstand wil houden en zoveel mogelijk afstand houd. Dit is een van de dingen die mij ongelooflijk irriteren aan de Corona ontkenners. Dat mensen in een hoek duwen, wij de schapen en zij die het weten.
Daarom ook vond ik Lubach zo goed, hoe hij de informatie van de Complot denkers ontrafelde, die door het algoritme van Facebook en You Tube te zien krijgen wat lijkt op hun eerdere keuze. Angstaanjagend toch?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: