Alles komt goed

Alles komt goed. We hebben het vast allemaal wel eens gezegd en het is vast wel eens tegen ons gezegd. Tegen mij zeker. Ik denk nu aan een donkere periode waarin de vrouw met wie ik dacht oud te worden me duidelijk maakte dat zij dat niet meer dacht. Zij was van gedachten veranderd. Dat kan gebeuren. Ik was totaal verlamd en wist niet meer hoe en wat ik moest denken. Mijn hele toekomst was ten einde. Als ik niet met haar was hoe moest het dan verder. Ik hield van haar met mijn hele hart en voelde me geborgen, Ze was mijn thuis en nu was ik thuisloos en een zwerver. Het komt goed, zei ze maar ik wist dat het niet goed zou komen. Ze wilde verder zonder mij. Niets kwam goed en niets is goed gekomen. Natuurlijk ben ik weer gelukkig geweest en heb ik iets gevonden dat me zeker gelukkig maakt, het chanten van nam myoho renge kyo maar nooit zal ik zeggen tegen iemand die wanhoopt: het komt goed. Alles komt goed. In mijn ogen is dit een loze en lege spreuk. . En elke keer als ik het hoor denk ik aan toen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: