Insomnia

Schaapjes tellen. Afgevinkt.

Mijn laatste woorden waren: Nu neem ik pauze. En dat heb ik gedaan. Bijna twee weken heb ik niet gedaan wat ik mezelf had voorgenomen en ik voelde me er wel bij. Nu is het februari 2020, een andere maand en er heeft een astrologische verschuiving plaats gevonden. Welke het precies is weet ik niet meer maar een vriendin die thuis is in de astrologie vroeg me of ik er wat van gemerkt had. Dat had ik niet maar nu vandaag meen ik iets te voelen.
Of komt het doordat ik vannacht voor het eerst dit jaar meer dan vier uur achter elkaar doorsliep?
Er wordt vaak gewezen op het belang van goede slaap. Je zou er van afvallen bijvoorbeeld en dat zou ik wel willen maar iedereen die slecht slaapt, en last heeft van slapeloosheid of insomnia weet dat je een goede slaap niet kunt afdwingen. Ik kamp al mijn hele leven met slapeloosheid. En ik weet dat dit zeggen of schrijven van de affirmatie coaches niet mag. Want hiermee houd ik mijn slapeloosheid in stand. Ik ben sowieso niet van die affirmatie. Ik krijg er nog net geen jeuk van maar geestelijke kriebelt het behoorlijk.
Ik heb alles gelezen wat er is verschenen over slapeloosheid. Wat wel en niet te doen. ‘Ze’, de experts die van buitenaf naar slapeloosheid kijken, zeggen dat ik tegen mezelf moet zeggen: ik slaap heerlijk, mijn nachtrust is fenomenaal , ik word elke morgen uitgerust wakker. En dan zou ik uitgerust wakker worden en fantastisch slapen.
In mijn jeugd werd ik naar de dokter gestuurd die mij een inslaper voorschreef, ik geloof dat het Mogadon heette. Met een halve pil moest ik in slaap vallen. Ik denk dat ik inderdaad in slaap viel maar ik werd niet echt uitgerust wakker dus toen de hoeveelheid pillen op waren hield ik op. Verslaafd raken aan pillen was niet iets dat ik ambieerde.
Ik heb trouwens niet veel problemen meer met inslapen. Ik val nu meestal in slaap terwijl ik luister naar een gesproken verhaal van de Luisterbieb, het gesproken nieuws van Blendle, of een Podcast (aanrader: Damn Honey) maar word dan elk uur wakker. Maar vannacht: oh heerlijkheid, werd ik na een uur slapen wakker met honger, ik at een paar crackers en viel weer in slaap. En werd pas om 07.01 wakker. Uitgerust. Wat een dag. Hoe dit nou komt ? Ik heb gisteren voor de tweede keer een antroposofische massage gehad. Zou het daardoor komen?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: