Perfect

Perfect.
Ik zou mezelf geen perfectionist noemen. Er kleeft iets aan dat woord dat me niet bevalt. Ik geloof niet in perfect. Perfect is niet mogelijk en waarom zou iets perfect moeten zijn? Een aantal jaren geleden toen ik werkte voor M realiseerde ik me dat ik alles perfect wilde doen en dat ik enorm veel mee moeite had als ik iets niet goed deed. Het drong tot me door dat dat is wat me desondanks tot een perfectionist maakt. Mezelf aanmoedigen met: iedereen doet wel eens iets niet goed, hielp me helemaal niets. Het moest goed zijn. Wat zeg ik? Perfect. Ik wilde niet dat zij iets over mij te klagen had . Ik wist toen niet of het met haar te maken had, omdat ik voor haar alles goed wilde doen maar vandaag gebeurde er iets dat me zo een naar gevoel gaf dat ik dacht: Oh ja zie je wel ik ben gewoon een perfectionist en ik wil en moet alles goed doen. Alles moet uitgedacht en ingepland, meestal lukt me dat maar net als iedereen maak ik ook wel eens een fout. Me realiseren dat ik me daarom zo voelde hielp. Ik begreep het. Het was die fout.

Pagina’s: 1 2

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: