Geluidsdrama

Het deksel was ook een speaker.

Geluid.

Muziek is altijd belangrijk voor me geweest. Mijn broer beïnvloedde me maar ik heb natuurlijk ook mijn eigen muziek smaak ontwikkeld. Als jong kind hield ik van Willeke Alberti die zong over jonge liefde. Mijn eerste plaatje was: ‘Vanavond om kwart over zes ben ik vrij’ dat ik draaide op mijn koffergrammofoon. Hierna werd ik fan van Martini Bijl en ging ik vaak naar optredens van haar voor de radio bij het zondag middagprogramma Muzikaal Onthaal. Ik hield niet alleen van Martini Bijl maar ook van The Animals, Cream, The Kinks, Janis Joplin en natuurlijk van Melanie. Toen mijn pleegoma stierf liet zij ons wat geld na dat vrij kwam toen ik 21 werd. Het was een aardig bedrag en ik besloot het uit te geven aan een muziek installatie. Ik las alles erover wat ik kon vinden. Nu googlen we maar ik ging naar de Technische Afdeling van de Bibliotheek en ik las alles over watten en ohms en wat voor versterkers en boxen ik nodig had. Ik heb meer dan vijfentwintig jaar van de installatie genoten maar nu lukt me niets meer. Mijn versterker blijkt toch niet kapot maar mijn ene speaker doet het niet. Issie kapot?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: