School

Mijn lagere school.

Wij waren met ons drieën thuis, drie kinderen. Mijn broertje die vier jaar ouder was en die al gauw een broer werd, mijn zusje die twee jaar ouder was en ik. Ik keek tegen allebei op, zij gingen al naar school terwijl ik nog niet naar school mocht. Elke morgen werden zij met een open truck opgehaald en zwaaide ik ze spijtig uit. Mijn broer snapte niks van mijn naijver. ‘School is net een gevangenis,’ zei hij, ‘je zit binnen en mag niks. Wees toch blij dat je nog niet naar school hoeft.’ Maar ik wist van niks en dacht dat het leuk was op school. Mijn zusje vond het wel leuk op school, ik denk dat zij het op school misschien leuker vond dan thuis, zij heeft de meeste tijd van haar leven op school doorgebracht en was dertig jaar docent wiskunde. Ik was zelf ook geen echte liefhebber van school. Ik hield wel van leren maar niet in de klas. Het leukste van school waren de andere kinderen en ook die waren niet altijd even leuk. Mijn lagere schooltijd was van de tweede tot de zesde een ramp, mooi gebouw van Dudok maar erg vol hel en verdoemenis.

School van binnen

De school is genoemd naar Herman Bavinck, een Nederlandse predikant, theoloog en politicus (1854-1921). Samen met Abraham Kuyper wordt hij beschouwd als grondlegger van het neocalvinisme en van de Gereformeerde Kerken in Nederland.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: