The Artist’s Way

The Artist’s Way door Julia Cameron
Vind je eigen inspiratie

Ik schreef gister al over The Artist’s Way, het boek van Julia Cameron dat over de hele wereld wordt gelezen en in meerdere talen vertaald is. Het is ook in het Nederlands vertaald. Titel is The Artist’s Way met als ondertitel: Vind je eigen inspiratie.
In twaalf lessen , waar je twaalf weken over doet, kun je alles leren wat je wilt om die schilder , die schrijver of die muzikant te worden. Zoals ik gisteren schreef is het belangrijkste van The Artist’s Way de Morgenpagina’s, elke dag drie bladzijden met de hand schrijven en jezelf niet censureren.
Het tweede cruciale is Het Kunstenaarsafspraakje. Voor mij als Amsterdamse is dat makkelijk, ik kan naar een museum, naar de bioscoop, of naar een concert. Julia vindt het wel belangrijk dat ik dat alleen doe. Dat komt er niet altijd van maar ik laat me graag laven in een bioscoopzaal en ook een museum zie ik graag van binnen en dan zijn er popconcerten die ik geregeld bezoek.
In de eerste les leer je naar jezelf kijken en zie je je eigen vijand die altijd zegt: Je kunt het niet. Maar je hebt ook een innerlijke verdediger, geef haar aandacht en luister naar haar.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: