The Artist Way

Kat komt van Getty Images

Kleine pauze gisteren. Niet geschreven. Ook mijn drie bladzijden van The Artist Way niet. Die bladzijden schrijf ik weer sinds afgelopen augustus, samen met mijn vriendin H. The Artist Way is een boek van Julia Cameron. Het is een boek dat over de hele Westerse wereld gelezen wordt. Julia gelooft dat iedereen die dit boek leest en/of gekocht heeft een innerlijke artiest heeft en dat die innerlijke artiest er uit moet komen. Dit door middel van oefeningen. Een van de eerste oefeningen is elke morgen schrijven. De Ochtendpagina’s. Je zet je pen op pair en schrijft door. Het is een fantastische oefening die ik zelf in de diverse workshops die ik geef toepas. Op die manier oefen je je schrijfspier en ook al weet je niets te schrijven je hand en hart schrijven. Wat ik ook fijn vind is dat ik niet geloof in klagen. Volgens het boeddhisme dat ik beoefen doet klagen afbreuk aan je voorspoed maar in mijn morgenpagina’s mag alles, dus klagen mag, klagen over onbenulligheden zoals het weer of dat ik moe ben en misschien klaag ik ook wel eens over jou of over mezelf. Dan is dat geklaag eruit. Maar liever creëer ik waarde.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: