Waar of niet

Tekening uit NRC

Een vergissing is gauw gemaakt, gefascineerd als ik ben door dat twintig twintig. Gister dacht ik dat het 02022020 was. Iemand beweerde op Facebook dat dit echt niet het begin is van een nieuw decennium. Het jaar nul bestaat niet zei hij. Het decennium loopt van 2021 tot 2030. Ik weet niet of dit zo is of dat het onzin is net als de aarde die plat zou zijn en waarover een congres was in Amsterdam. Mensen beweren dingen. Mensen geloven dingen. Ik ben zelf ook zo een gelover om het woord gelovige niet te gebruiken. Want ik ben geen gelovige in die zin. Toch geloof ik dat het beter gaat met de wereld, of beter zal gaan en dit schrijf ik terwijl Australië brandt en er al 500 miljoen dieren verbrand zijn. De plaatsjes van die dieren ervaar ik als hartverscheurend. Ik weet ook nog niet of al die branden in Australië te maken hebben met de klimaat crisis maar dat zal wel. Hoe gaan wij mensen met de gift van deze aarde om? Met dieren en met elkaar? Ik las het boek van Rutger Bregman: De Meeste Mensen Deugen. Het is een hoopvol boek. Maar is het waar?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: