Niet voor kinderen

De vraag:
Wat ik me afvraag over de periodes dat je zo met vrouwen bezig was, de liefde en het experimenteren beleven….wat voor gevoel had jij daarbij? Bewuste keuzes, laten leiden door innerlijk. Wat voor beeld had jij destijds over toekomst en oud worden?
Haar antwoord ging over het gevoel dat ze had: alles willen beleven, nieuwsgierig naar alles, geen taboes, geen angst, geen moraal. Aan de toekomst dacht ze niet. Aan consequenties dacht ze niet.
Zij wil er eigenlijk nog veel meer over zeggen. Veel meer dan kan in What’s App.

Over oud worden dacht ze nooit.Ze leefde bij de dag. Ze dacht er niet over na hoe ze er uit zou zien als ze vijftig was, of veertig of als ze echt oud was. Ze wist helemaal niet of zij oud zou worden. Dat soort gedachten vond zij op een bepaalde manier zonder van haar tijd. Misschien ging zij morgen wel dood. Jonge mensen die ze kende stierven. Soms door eigen hand, soms door ziekte maar dood gingen ze, ze zouden nooit veertig worden dus misschien zij ook niet.
Over moraal dacht zij ook niet. Wat maakte het haar uit als de ander getrouwd was? Helemaal niets. Het was niet extra spannend maar als het huwelijk zo goed was zou ze toch niet iets met haar willen? Hetzelfde gold als iemand een relatie had, als de relatie goed was zou ze niet iets met een ander willen?
Zonder scrupules versierde zij vrouwen en zonder scrupules liet zij zich versieren, aan de partners van de vrouwen dacht zij niet.
Aan de vrouwen zelf dacht zij des te meer. Zij bevolkten haar hoofd en haar hart, ze genoten in haar bed, ze dansten met haar over de dansvloer. Als ze samen waren kregen ze al haar aandacht, zij gaf ze alles waarvan zij dacht dat hun partner het niet gaf, zij wilde dat ze genoten van de lesbische liefde, van de vrouwenliefde.
Zij maakte zeker geen bewuste keuzes en zij liet zich niet leiden door haar morele kompas, zij liet zich helemaal door niets en niemand leiden. Ze deed maar gewoon. Als zij zich ergens door iets liet leiden was het haar vulva. Trilde haar vulva als zij een vrouw zag die haar raakte, het konden haar schoenen zijn, vaker haar handen of haar ogen, hoe ze lachte, hoe ze sprak, wat ze deed, de manier waarop ze danste, haar tere lippen
dan….
Als zij uitging wilde zij verliefd zijn en al was er geen aantrekkelijk vrouw , ze zag het als een uitdaging iets moois te zoeken in iemand, want zij was er van overtuigd dat elke vrouw iets prachtigs heeft en op zo’n avond in de disco of in een club zag zij altijd wel een vrouw die haar raakte.

Meestal nam zij vrouwen mee naar haar huis, heel soms ging zij met haar mee. Zij herinnerde zich niet alle namen van alle vrouwen waar zij mee sekste, zij heeft ze wel eens geteld en zij kwam tot een getal waar zij zich voor schaamde.
Toen had zij geen schaamte en was er geen schaamte.
Ze was de schaamte voorbij, zij was jong, knap, van seks tussen vrouwen werd niemand zwanger, een ziekte als AIDS bestond nog niet en geslachtsziekten kwamen niet echt voor. Wel had zij soms last van Candida, een enorme jeuk aan haar kruis. Tijdens haar verblijf in New York en na kennismaking met een aantal sexy vrouwen van New York had zij enorme last van jeuk en afscheiding en nam zij alle tips aan die zij kreeg over de bestrijding van Candida. Zij herinnerde hoe zij elke morgen yoghurt in haar vagina deed, het verzachtte maar genas niet. Hierna deed zij er knoflook in maar ook dat hielp niet. Maanden later bracht zij een bezoek aan een Duitse arts die een uur met haar sprak, helemaal niet in haar vagina keek, haar zes kleine korrels gaf waarvan zij er meteen drie moest nemen en de volgende week de rest. Ze had nooit meer last van Candida.


Maar wat zeggen ze, karma is een bitch?

Als de zij van toen raad zou vragen aan de zij van nu? Als zij nu iets aan haarzelf, de vrouw die geen moraal had, de vrouw zonder scrupules zou schrijven dan zou het zijn:

Doe het niet. Begin niet iets met een getrouwde vrouw. Ga niet in op de avances van een vrouw die in een relatie met een ander is. Geloof haar niet als ze zegt dat haar partner geen bezwaar heeft. Denk niet dat ze de ruimte heeft om met jou iets aan te gaan. Hou je verre van vrouwen met een relatie. Denk niet dat jouw geluk belangrijker is dan het ongeluk van een ander. Ook al zegt ze dat ze meer van jou houdt dan van haar man, haar kinderen, haar vrouw, haar moeder, haar vader, haar hond en dat ze alles wil opgeven voor jou realiseer je dat woorden altijd makkelijker zijn dan daden. Het gaat niet om wat ze zegt, het gaat om wat ze doet. En het gaat erom wat jij doet. Doe niet iets omdat je vulva roept….
Nu zou ze zeggen: blijf bij de vrouw waar je van houdt, nu zou zij zeggen: blijf bij je partner, laat haar zijn wie ze is en wees jij wie je bent, ….

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: