Een geschoren kat. Een koning

De Tibetanen kennen het begrip Bardo. In de Wikipedia zie ik dat de Tibetanen zelfs zes bardo’s kennen maar ik kende alleen de tussentoestand tussen het ene leven dat achter de overleden mens ligt en het volgende leven.

Toch zal het misschien ook de toestand zijn als men het leven achter zich laat maar nog niet gestorven is.

Nadat Mickey te kennen had gegeven dat hij zijn lichaam zou verlaten door de tekenen die misschien alleen ik begreep omdat hij al zo lang bij me was begon voor mij het waken en wachten.

Een paar dagen voor hij was ingestort was het me al duidelijk geworden dat…ik weet eerlijk gezegd niet wat maar hij was steeds slechter gaan lopen, hij zakte steeds meer door zijn achterpootjes en zijn rechterachterpoot sleepte achter hem en leek niet meer goed te functioneren.

Ik wilde heel graag raad. Wat moest ik doen. Leed hij? Moest ik naar de dierenarts?

Eén keer per jaar ging ik met Mickey naar de dierenarts omdat zijn haar zo lang was geworden dat het veelal in klitten onder zijn oksels en zijn buik zat, plekken waar ik niet aan kon komen. De eerste keer dat ik probeerde zijn klitten te ontwarren had hij hard gespind tot hij opeens zijn beide voorpoten met nagels uit en een bek vol scherpe tanden in mijn onderarm zette en wonden veroorzaakte  waar het bloed uitspoot en die later voor moeilijk genazen. Ik probeerde het nog een paar keer met hetzelfde resultaat en realiseerde me dat ik met hem naar de dierenarts moest om hem te laten knippen onder narcose. De vrouw van wie ik Mickey die toen nog Midas heette had overgenomen had me dit ook al gezegd en ik maakte een afspraak.

Om hem in het mandje te krijgen had ik altijd hulp nodig en veel van mijn vrienden en kennissen hebben me geholpen om hem in het mandje te krijgen. Het ging gepaard met gesis en geblaas en hij vocht uit alle macht , spreidde zijn pootjes zodat hij er niet in kon of haalde uit als we het luikje dicht deden.

Maar twee mensen zijn altijd sterke dan een boze kater en sissend, blazend en protesterend liet hij zich naar de dierenarts vervoeren. Soms in een auto maar ook vaak vervoerde ik hem op de fiets. Dan was hij vaak stil en keek hij nieuwsgierig naar de straat, de auto’s, de fietsers en de wandelaars. Ik gaf hem af en de trimster vroeg hoe ik hem wilde, plukken of scheren, ik heb hem een paar keer laten plukken maar dan groeide het haar snel weer dicht en moest ik alweer snel met hem terug en dat wilde ik liever niet.

Ze onderzochten zijn bloed en later zijn nieren en gaven hem een klein roesje. En terwijl hij sliep werd hij geplukt of geschoren. Vaak als hij weer wakker werd was hij zo boos dat hij uitviel naar iedereen die bij hem in de buurt kwam.

Hij was een keer wakker geworden tijdens het scheren en had zijn tanden en nagels in de trimster gezet. Mickey aka Midas was berucht bij de dierenarts. Toch vonden ze hem ook leuk. Hij was zo mooi, trots en fier.

Ik ging alleen met hem naar de dierenarts voor dat knippen. Hij was verder nooit ziek. Ik haalde ook geen prikken voor hem tegen kattenziekte of iets anders, soms haalde ik wat vlooienspul op want hij had altijd vlooien.

De laatste keer dat ik bij de trimster was sprak ze haar verbazing uit dat hij er nog steeds was, ze vond het nodig dat hij goed onderzocht werd en ik gaf mijn toestemming. Ze gingen zijn nieren onderzoeken omdat hij toch wel wat meer dronk en ook zijn gebit zou onderzocht worden.

Zoals altijd belde ze me in de middag, Midas ( dat was de naam in zijn kattenpaspoort)  was bijgekomen en ik kon hem over twee uur weer halen. Ik moest hem rustig houden, hij mocht niets eten maar het eerste wat hij deed als hij wankelend en met gigantische pupillen uit het mandje kwam was hard mauwend naar zijn bakje lopen. Hij had tenslotte al bijna 24 uur niet gegeten. Er zat dan ook altijd eten in zijn bakje. Ik voed mijn katten als ze om eten vragen, geen regelmaat voor mijn katten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: