Frans Lanting en Rotterdam

Kwal -Frans Lanting.jpg

Het geschenk van kunst. Boven zie je een foto van een foto van Frans Lanting. Het is een kwal. Kwallen zijn schitterende beesten met akelige tentakels die brandwonden geven. In Nederland is een kwal een vervelend mens, het is niet echt de juiste benaming.

Op een schitterende woensdag ging ik met vriendin S naar Rotterdam, we ontmoetten elkaar op Rotterdam Centraal en namen de tram naar het Fotomuseum. Het was de laatste week van de tentoonstelling van de natuurfoto’s van Frans Lanting.

Ga er nog heen als je kunt. Wat kan ik zeggen over deze foto’s dat niet al gezegd is?

Ach waarschijnlijk is alles wat iedereen zegt al honderd keer gezegd.

(Droomde vannacht dat een oude tante van me weer leefde en dat zij de hele tijd praatte. geen moment stond haar mond stil. Ik sprak haar toe, maar het hielp niet. Ze kletsmajoorde door. We waren bij een optreden van een zangeres maar ook daar kletste zij door. Gelukkig werd ik wakker en hoefde ik me niet langer op te winden over dat geklets.)

Na genoten te hebben van de kunst liepen wij terug over de Zwaan, hoog boven het water.

Zwaan.jpg

We keken nog even achterom.

Hoog.jpg

Recht en strak maar alles dankzij het leven.

Leeuwinnen - Frans Lanting.jpg

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: