Homeopathie

Ook al ben ik 61, ik weet echt niet alles.
Natuurlijk zijn er gebieden waar ik niks van weet en waar ik niks van snap. Zo snap ik niets van wiskunde en snap ik niets van economie. Van de meeste andere dingen weet ik ook weinig maar kan ik de redeneringen wel volgen. Dat meen ik tenminste.

Maar gelukkig, ik heb weer een nieuw ‘onbekend gebied’ ontdekt. Het betreft dit keer HOMEOPATHIE.

Ik heb geregeld gebruik gemaakt van homeopathische medicamenten. Vaak werkten ze bij mij beter dan de reguliere medicijnen. Bij een vreselijke aanval van hooikoorts jaren geleden schreef mijn arts een allopatisch medicijn voor. De slijmvorming hield inderdaad op maar het gevoel in mijn hoofd bleef hetzelfde. Een homeopathisch medicijn gekocht in wat toen nog de Natuurwinkel heette gaf me veel meer verlichting. Dit simpele voorbeeld gaf mij het idee dat homeopathie je van het was en allopathie was niet altijd je van het.

Medicijnen, ik houd er niet echt van. Ik gebruik ze zo min mogelijk en ik krijg ze eigenlijk nooit voorgeschreven. Soms heb ik hoofdpijn en dan los ik twee Aspirinesop in water en voel me een half uur later weer goed.

De twee keer dat ik een griep onderdrukte met anti-grippine werd ik een paar weken later enorm ziek met hoge koortsen dus anti-grippine neem ik nooit meer.

Een paar jaar geleden ontdekte ik Oscillococcinum en het hielp me de keren dat ik het nam. Ik werd niet ziek na een paar weken en knapte er van op. Homeopatisch.

Gisteren publiceerde ik mijn bericht over de verkoudheid op mijn blog en ik zocht wat informatie over Oscillococcinum.

Wat ik vond deed mijn grondvesten schudden. Met mij er op. Gadverdamme schrijf ik gisteren al, al schreef ik het toen nog met een t. Het is gemaakt van het hart en lever van een muskuseend. Een MUSKUSEEND!

Hoe halen ze het in hun hoofd? Hoe kan dit nu? Een homeopathisch middel gemaakt van een beest? Wist ik dit? Nee.

Wat een onnozelheid denkt u misschien.

Ja ik dacht inderdaad dat homeopathisch vegetarisch betekende.

(Photo credit http://cgfwg.zoom.nl/)

 
Eén reactie op “Homeopathie”

  1. Wikipedia zegt:

    Oscillococcinum is zodanig verdund dat het praktisch uitgesloten is dat er nog een enkel molecuul van het hart- en leverextract van een muskuseend aanwezig kan zijn in het middel.[3] Er is om deze reden geen wetenschappelijke basis om te veronderstellen dat Oscillococcinum de symptomen van griep kan verlichten. Het wordt daarom aan de man gebracht als middel tegen een grieperig gevoel (‘état gripaux’).

    Verstuurd vanaf mijn iPhone


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: