Verkouden – 1

Het snotteren begint woensdagavond. Donderdag wil ik er nog niet aan. Denk erover mijn vriendin A af te zeggen maar besluit haar te ontvangen en niet te kussen. Zij is ook verkouden en had mij ook willen afzeggen.

Donderdag denk ik nog de volgende dag te gaan zwemmen, het er misschien uit te zwemmen, maar die morgen word ik hondsberoerd wakker. Ik zeg mijn trainingen af en blijf lang in bed. S en J doen boodschappen voor me zodat ik tenminste citroenen en honing heb.

Elke morgen begin ik met citroensap, kaneel, honing en heet water. Ook pers ik een paar sinasappelen die ik soms verdun met heet water. Ik slik vitamine C, vitamine B en eet vooral groene groente. Omdat ik er zin in heb.

De filmafspraak die ik met vriendin A in Rotterdam om een film van Laurie Anderson te gaan zien moet ik helaas afzeggen. Ik ben begonnen met hoesten en heb inmiddels ook een wonderlijke pijn in mijn linkerborst.

In de nacht hoest ik vervaarlijk. Ik blijf er bijna in. Mijn longen doen zeer en de pijn die ik in mijn linkerborst heb lijkt pijn van mijn longen te zijn.

Ik ontwikkel een koortslip.

Ik zoek op het Internet hoe ik hoesten kan stoppen, de Wikipedia geeft goede tips die ik probeer maar helaas, één keer lukt het me niet en krijg ik een enorme hoestaanval waarbij ik uiteindelijk een aantal zakdoeken vol snuit.

Het eten van de katten is op en ik moet eruit. Ik kleed me erg dik aan en ga naar de Dirk. Bij de drogist koop ik Oscillococcinum, een homeopathisch geneesmiddel dat me eerder hielp. Ook koop ik een siroop tegen de hoest.

Ik voel me enigszins beter, wil zo weinig mogelijk hoesten, ga 6x een eetlepel hoestdrank slikken en doe straks weer een buisje Oscillococcinum.

Verder doe ik niks. Ik wil woensdag zo fit zijn dat ik met mijn zus de reeds lang geleden afspraak (nog voor zijn dood) naar Groningen te gaan voor de David Bowie tentoonstelling.

En dan zien we wel weer.

( Even een kleine toelichting, lees net dat Oscillococcinum bestaat uit:

Het actieve ingrediënt is volgens het doosje anas barbariae hepatis et cordis extractum 200K HPUS. Hiermee worden delen (hepatis et cordis, lever en een hart) van de muskuseend (Anas barbariae) bedoeld

Gatverdamme!

Dat wordt dus dit pakje doen en daarna nooit meer!)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: