Deurmat

Geen deurmat zijn.
Iemand die haar voeten aan je afveegt.
Iemand die over je heen loopt.
Je niet zo laten gebruiken.

Iedereen die een zachtmoedig karakter heeft herkent dit waarschijnlijk en misschien herkent iedereen het.
Mensen die je slecht behandelen.
Wat doe je ermee?

Het gewenste antwoord is dat het onacceptabel is en dat je het niet pikt en pik je het wel dan heb je geen zelfrespect.
Is dat zo?
Is het zo dat je geen zelfrespect hebt als iemand je slecht behandelt?
Ik vraag me af of iemand betichten van het niet hebben van zelfrespect niet ook schadelijk is?
Ik weet het niet maar omdat iemand mij zo behandelt wil dat toch niet zeggen dat ik geen zelfrespect heb?
Zegt de manier waarop iemand mij behandelt niet meer over haar dan over mij?
Omdat ik mij niet zo wil laten behandelen trek ik mij terug
Ik wil niet aangepraat krijgen dat ik geen zelfrespect heb omdat ik niet zo goed weet hoe ik moet om gaan met mensen die me respectloos behandelen.
In de specifieke gevallen waarin mensen respectloos met mij omgingen en die ik mij goed herinner waren die respectloze mensen op andere momenten vaak heel lovend over me, ze hielden van me, respecteerden me, vonden me lief, fijn, een goede luisteraar, grappig en trouw. En dan opeens kwam er een soort duivel in hen die tekeerging en ze zich als een respectloze gek gedroegen.
Ik zag het aan en ik zag dat ze vooral in beslag waren genomen door iets in henzelf dat groter was.
Ik maakte me uit de voeten zoals ik me nu uit de voeten maak.
Ik neem de telefoon niet op en als ik een mail krijg verdwijnt deze linea recta de prullenbak in. Ik lees deze niet.
En dan over een tijdje is het misschien wel weer goed tussen haar en mij en dat betekent echt niet dat ik geen zelfrespect heb, het zal eerder betekenen dat ik een groot hart heb en dat ik inzie dat mensen fouten hebben en dat mensen fouten maken. Soms zijn het erge fouten en vaak als ik me dat realiseer heb ik zelfs te doen met die mensen, je zou toch maar steeds zo naar reageren, je zou toch maar steeds iets negatiefs zien of willen zien in de ander.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: