Gender

Al meer dan 27 jaar hoor ik over gender. En dat gender gestructureerd is. En al meer dan 27 jaar begreep ik niet goed wat daar mee bedoeld wordt. Ik heb er over gelezen maar het werd me niet duidelijk/ Ik heb er misschien zelfs over geschreven in de hoop dat het me duidelijk werd maar verder dan ‘gender is gestructureerd’ kwam ik niet.

Vanochtend zag ik dit filmpje op het internet waarin een niet vast te pinnen op een biologische sekse persoon uitlegde wat biologische sekse is; dat is de biologische kenmerken waarmee we geboren worden, ik ben geboren als meisje, met vrouwelijke genitaliën maar ik heb me eigenlijk nooit een meisje gevoeld. En hier komt gender om de hoek.

Helaas kan ik het filmpje niet delen.

Gender is hoe ik me voel. Ik voel me geen man en ik voel me geen vrouw. Ik voel me er tussen in en heb me altijd er tussen in gevoeld. Ik ben een mens met de uiterlijke geslachtskenmerken van een vrouw.

Als kind wilde ik soms best een meisje zijn, ik wilde best een tulen jurkje of lakschoentjes maar mijn moeder vond dat niks voor mij. Het was ook niks voor mij aangezien ik altijd viel en rond rende en mijn kleren  kapot gingen en de neuzen van mijn schoenen beschadigden.
Eén reactie op “Gender”

  1. ik had hier wel meer over willen lezen. alsof je verhaal ineens stopt.


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: