Lage levensstaat

Afbeeldingsresultaat voor low life state sgi

Het begon vannacht al, slechte berichten uit Amerika waar ze de 45e president kozen. #Iwaswithher. Met Hillary. Ik had al mijn hoop gevestigd op Hillary als de eerste vrouwelijke president van Amerika. Ik had echt de verwachting dat het dan afgelopen zou zijn met seksisme, dat vrouwen door het plafond zouden breken, dat ik vrolijk en blij en trots en empowered wakker zou worden maar vanacht werd het al duidelijk. Het zou geen Hillary worden maar haar opponent, een man die rijk geboren is en rijk gebleven is, die zich minachtend uitsprak over allerlei groepen, waaronder vrouwen en die veel mensen aansprak die vonden dat hij zo eerlijk was.

Eigenlijk had ik totaal niet de verwachting dat het Amerikaanse volk voor hem zou kiezen al was ik me wel bewust van de enorme haat die sommigen uitspraken naar Hillary maar ze deden het wel.

Hillary is aan de kant geschoven, als ik aan haar denk en hoe ze zich moet voelen, voel ik een ongelooflijk verdriet.

Eerst was er woede en nu dit verdriet.

Eerst die woede, ik wilde iedereen die iets anti-Hillary’s zei op de bek slaan, ik keek op de pagina van Lucy, een lieve vrouw waar ik contact mee heb op Facebook en die een Trump aanhanger is, daar stond het vol met anti-Hillary plaatjes die ze een satanist noemde, haar heb ik verwijderd, een zeer goede vriend van me ging het ook allemaal relativeren en het was allemaal Hillary’s eigen schuld, ook bij hem wilde ik mijn woede kwijt maar ik hield me in.

Ik realiseerde me de lage levensstaten waar ik in zat en waar volgens mij vandaag de hele wereld inzit. De mensen die nu euforisch zijn omdat hun kandidaat gekozen is hebben hem gekozen vanuit hun lage levensstaat.

Ik voel een enorme somberheid en het wantrouwen in de mens borrelt in me.
De mens is verdoemd en maakt steeds opnieuw verkeerde keuzes
Maar hoe erg het er ook uit ziet ik wil moed houden, moed hebben.

De mens is niet verdoemd. En we beginnen steeds weer opnieuw.

Afbeeldingsresultaat voor low life state sgi

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: