Koolhydraten

Hoe zit het nu eigenlijk met koolhydraten?
Hoe goed of hoe slecht zijn ze en hoe hebben we ze nodig? Ik hou van brood en ik hou van aardappels. Dat zijn de dikmakers zeggen veel mensen en ja, ik ben te dik.

Vandaag sprak ik een voedingsdeskudige die ik vertrouw en zij vertelde mij het volgende: 
Koolhydraten zijn nodig voor de hersenen. De hersenen hebben suikers nodig en koolhydraten worden omgezet in suikers. We eten met de mond, daar begint onze spijsvertering. De enzymen in onze mond zorgen ervoor dat het voedsel begint te verteren. Hierna zakt het door onze slokdarm de maag in. In de slokdarm gebeurt niet veel, daar zakt ons voedsel doorheen en komt het in de maag terecht. Daar begint door samentrekken van de maag en door een chemisch proces ons voedsel een brei te worden, de grote stukken die bovenin de maag zijn komen als brei onder in de maag aan en daar wordt het met een ingenieus systeem met een klepje dat open en dicht gaat door de dunne darm geperst. In de dunne darm gaat het voedsel op een lange reis. Zes meter reist het voedsel door het lichaam en wordt verder verteerd. Ook de gal helpt mee aan dit proces en de alvleesklier produceert sap dat verschillende spijsverteringsenzymen bevat , die nodig zijn voor de vertering van suikers, eiwitten en vetten. 

Door de bloedvaatjes in de dunne darm worden voedingsstoffen afgescheiden die de organen van het lichaam van voedsel voorzien. Ook zo de hersenen die alleen functioneren op suikers volgens mijn voedingsdeskundige….

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: