Wat zeggen de orakels over dromen van inktvissen.

  Inktvis  
Inktvissen en octopussen zijn vooral het symbool voor vasthoudendheid, kracht, lenigheid en seksuele verlangens. Dromen we dat een inktvis of octopus ons vastgrijpt dan houdt in het waakbestaan iemand ons goed in de greep. Het is voor de dromer bijna onmogelijk uit de wurgende greep te ontsnappen. Zijn we in de droom zelf een inktvis of octopus dan weerspiegeld dit het wezen van de dromer. De dromer is in het waakbestaan geestelijk heel flexibel, sterk, vasthoudend en heeft een sterke potentie. Wie in de droom een inktvis of octopus eet of dood zal in het waakbestaan los kunnen komen uit de verstikkende greep van iemand. Eten we vooral de enorme poten dan kunnen we daarbij ook nog eens rekenen op een verhoging van de potentie. Soms hebben de vangarmen een seksuele betekenis en staan ze symbool voor de fallus in meervoud. Inktvissen kunnen echter ook heel makkelijk aan hun vijanden ontsnappen door inkt te sproeien. Dromen we dus dat we verblind worden door een inktwolk van een inktvis, dan zal iemand in het waakbestaan zijn handelen voor ons verbergen.

Octopus

Om te zien een octopus in je droom, betekent dat je verstrikt in een aantal moeilijke kwestie of situatie. Of het kan betekenen dat je overdreven bezitterig en te plakkerig in een relatie.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: