Lintje voor Hans Dorrestijn

Lintje voor Hans Dorrestijn
ANP/Redactie − 14/10/11, 22:28

Hans Dorrestijn tijdens een jubileumshow, in 2008. © ANP
Cabaretier, tekstschrijver, zanger en schrijver Hans Dorrestijn is vanavond benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Cees van der Knaap van Ede reikte hem de versierselen die bij de onderscheiding horen uit na afloop van zijn voorstelling Het buigen in theater Junushoff in Wageningen.

Dorrestijn (71) heeft de onderscheiding gekregen voor zijn hele oeuvre, waarmee hij ‘het kleinkunst- en schrijflandschap van Nederland artistiek heeft verrijkt’, aldus de gemeente Ede. De cabaretier, bekend om zijn somberheid, schreef ruim 35 boeken en 15 theaterprogramma’s en maakte tien cd’s. Daarnaast schreef hij heel veel teksten voor anderen, onder wie Herman van Veen, Jenny Arean en Adèle Bloemendaal. Samen met Willem Wilmink maakte hij onder meer de kinderprogramma’s J.J. de Bom en de Stratemaker-op-Zeeshow.

Dorrestijn stopte in 2008 met theatervoorstellingen in grote zalen. Wel treedt hij nog regelmatig in kleinere gelegenheden op. De artiest kreeg in 2003 al een Gouden Harp voor zijn hele oeuvre.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: