>Voetbal in het theater – Trouw

>Voetbal in het theater
HOUTEN (ANP) – Voetballiefhebbers kunnen binnenkort ook in het theater terecht voor een duel. Het dansgezelschap Ballet van Leth brengt vanaf april de voorstelling The Match 2010 in de Nederlandse theaters, waarbij dansers en acteurs op het podium een voetbalwedstrijd nabootsen. Ook de jongste voetballertjes van lokale clubs spelen er in mee, liet het impresariaat maandag weten.

Bezoekers zien op de speelvloer wat ook op een voetbalveld is te zien, inclusief ,,de warming up van de spelers, de coach en zijn druk op de schouders om te slagen, de reporters die het altijd beter weten in de skybox, hooligans, een mascotte, penalty’s, hoekschoppen en rode en gele kaarten”. De clubliederen van lokale voetbal- en fanclubs worden aangeleerd en ten gehore gebracht.

Het balletgezelschap komt met de voetbalvoorstelling met het oog op het WK Voetbal in Zuid-Afrika later dit jaar. Op 10 april vindt de première plaats in theater Aan het Spui in Den Haag. De voorstellingen zijn te zien tot en met 10 juni, vlak voordat voetbalspektakel in Zuid-Afrika begint.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: