Enerverende tijden

Het zijn spannende tijden. Vooral de vragen rond mijn gezondheid houden me bezig. Sinds een aantal dagen word ik daadwerkelijk ondersteund door mijn vrienden van de SGI. Elke morgen komt Milly en sinds een paar dagen komen er ook andere mensen, zoals PG en Adrian hier om samen te chanten. Gister sprak Milly over het boek The Master Key System** van Charles F. Haanel waarin een hoofdstuk staat over gezondheid. Louis had het boek ook gelezen en was er erg enthousiast over. Vandaag bracht Milly het mee en las het hoofdstuk over gezondheid en ziekte voor. Ze liet het boek hier zodat ik het nog eens over kan lezen. Ook las ze een stuk voor uit het boek ‘The Buddha in daily life’ *** het hoofdstuk over Karma. Denise kwam ook nog langs met een enorme bos bloemen op haar bagagedrager. Ze haalde die eraf maar ik zei dat ze die best kon laten zitten in deze buurt. Toen bleek dat ze voor mij waren. Roze-witte dahlia’s en bloeiende dille. Mijn hele huis ruikt er naar en ik heb ontzettende zin in gerookte zalm met een dille saus maar die zalm is te vet en eigenlijk ben ik natuurlijk vegetariër. De hele volgende week gaan we elke morgen van 9-10 chanten hier, tot ik vrijdagmorgen voor onderzoek moet. Ben je in de stad en wil je mee chanten, kom langs.

Gister met Rati een hele sessie gedaan waarin we verschillende persoonlijkheden in onszelf aan het woord lieten. Het was voor ons allebei behoorlijk onthullend. Laat ik het verder tot mijzelf beperken want voor een ander spreek ik liever niet.

Mijn critica vond mij helemaal niks, ik deed niks, ik las maar of schreef es een stukje, ik gaf toe aan al mijn grillen. Gelukkig had ik ook een kok in me die het heerlijk vond voor me te koken en die me heel erg leuk vond, ik was zo actief, zo warm, gezellig en ik at alles op wat ze voor me kookte. Hierna kregen we het over koken en het koken uit kookboeken. Is het raar om uit een kookboek te koken, moet je dat niet zo maar kunnen? Ik herinner me mijn lieve ex Bern, die kok was. Toen ik voor het eerst met haar naar huis ging lag haar hele bed vol met kookboeken. Vaak lagen wij kookboeken te lezen en lazen we recepten aan elkaar voor.

 

**The Master Key is here given to the world as a means of tapping the great Cosmic Intelligence and attracting from it that which corresponds to the ambitions, and aspirations of each reader. The Master Key teaching has been published in the form of a Correspondence Course of 24 lessons, delivered to students one per week for 24 weeks. The reader, who now receives the whole 24 parts at one times, is warned not to attempt to read the book like a novel, but to treat it as a course of study and conscientiously to imbibe the meaning of each part – reading and re-reading one part only per week before proceeding to the next. Otherwise the later parts will tend to be misunderstood and the reader’s time and money will be wasted. Used as thus instructed “The Master Key” will make of the reader a greater, better personality, and equipped with a new power to achieve any worthy personal purpose and a new ability to enjoy life’s beauty and wonder.

***Een stuk uit het boek van Richard Causten, vertaald door Karen de Groot:

Van theorie tot werkelijkheid
Nu is het waarschijnlijk waardevol om een eenvoudig menselijk voorbeeld te geven om de mechaniek te illustreren van de wet van oorzak en gevolg. Om met een basis levensconditie te beginnen, nemen we een persoon wiens voornaamste tendens in zijn leven de staat van honger is – een levensstaat waarin we constant verlangen naar dingen die we niet hebben en als we ze krijgen, we bijna meteen weer iets anders verlangen. Laten we een jonge man nemen die naar een vaste vriendin verlangt! Dit verlangen komt boven vanuit zijn innerlijke verlangen in de levensstaat van honger, wat diep in zijn leven, de inherente oorzaak is voor alles wat met hem gaat gebeuren. Hoe hard hij ook probeert, hij schijnt niet in staat te zijn om deze drang te stoppen. Met als resultaat en vaak zonder het te beseffen, maakt hij een veelvoud aan externe oorzaken die dit verlangen uitdrukken. Met andere woorden, het is niet alleen dat hij lonkt naar elke vrouw die hij ziet. Hij maakt vele andere verwante externe oorzaken zonder dat hij daar erg in heeft; zoals over een steen struikelen als er een vrouw aankomt, of zelfbewust in de lucht staren, of nogal zwaar ademen als hij met haar praat. En nog subtieler, hij drukt zijn honger uit in elke vibratie en kleine handeling in zijn leven – de lichte trilling in zijn stem, de manier waarop hij kijkt en de lichte straaltjes zweet op zijn voorhoofd!
Natuurlijk hebben zulke acties, in meerdere of mindere mate, een direct gevolg op elke vrouw, dichtbij of veraf in zijn hele omgeving, afhankelijk van hoe hecht hun levenslink met elkaar is. Bewust of onbewust, ze kunnen het gewoon niet ontwijken om zijn verlangen te voelen. Zelfs zijn gezicht komt soms onwillekeurig in hun gedachten, juist op een moment dat ze het niet willen. En zijn leven wil per se hun gedachten binnendringen, ook al is dat het laatste waar ze aan willen denken. Zo heeft een mengelmoes aan latente gevolgen zich in het leven van deze ongelukkige jonge man genesteld.
Ik heb al uitgelegd dat deze latente gevolgen manifest worden – dat wil zeggen, hij trekt ze aan vanuit zijn omgeving – wanneer de tijd en de omstandigheden rijp zijn. Jammer genoeg voor onze jonge man, is het niet waarschijnlijk dat het de gevolgen zijn die hij zou willen hebben.

De waarheid is dat honger van binnenin honger van buitenaf aantrekt en vaak diegenen afstoot die niet hongerig zijn. Zodoende brengt zijn hongerig verlangen hem alleen maar die vrouwen die hem willen verslinden – en dat is het laatste wat hij wil voor een vaste relatie! Terwijl diegenen, waarvan hij voelt dat hij van ze zou kunnen houden met heel zijn hart, bewust of onbewust er voor zorgen dat ze nooit zijn pad kruisen. Dus honger van binnen trekt niet alleen honger van buiten aan, maar het dwarsboomt ook zijn ware verlangens wat zijn geest verder verwart. En dit veroorzaakt dat honger weer onwillekeurig bij hem naar boven komt. Vandaar dat hij weer terug gaat naar het begin en opnieuw dezelfde hongerige oorzaken gaat maken. Dit is waarom mensen vaak spreken over de ketting of keten van je karma, wat een zeer gepaste en exacte beschrijving is.

Het hele artikel is te vinden op de Geshu site

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: