>Proud op Lesbian Pride

>

Met werkelijk een dikke keel van ontroering liep ik achter de muziek van het roze geklede smartlappen koor Behoorlijk Bekoorlijk aan. Uit volle borst probeerde ik in de open entree ‘What’s going on’ mee te galmen wat pas lukte nadat ik wat tranen had weggeslikt. Wat een prachtig begin van wat een fantastisch leuke middag zou worden.

Ze stonden op het bordes van de OBA te zingen, buiten in de open lucht, het was het aankomstpunt van zoals ik gister schreef, de fietstocht, de wandeltocht en de Dikes on Bikes – wonderlijk genoeg hadden die dikes met hun bikes het nogal laten afweten, er was een zeer select gezelschap stoere edoch elegante dames op afgekomen die zich niet hadden laten afschrikken door een plaatselijke regenbui. Wat is dat dames, juist wij zijn toch geen mietjes?( Ik heb daar zelf helaas wel wat last van, ik heb een beetje een mietje in me, ik heb nooit mijn motorbewijs durven halen) Ik had Hannie al op het bordes gespot, en samen liepen wij door de gangen, te zingen en ook zij had een ietwat ontroerde blos.

Onder het zingen sprak Joy me aan die zei dat ze zo van mijn boek genoot! Ze nam het in kleine stukjes. Hapjes zijn lekker zei Karen altijd.

Iedereen stommelde naar binnen en ging zitten op de schattige kussentjes met vrouwentekens en Amazonebijlen, het koor zong een schitterend tragisch lied over de Vrouwencamping, Rati kwam naast ons zitten, prachtig opgedoft en vol adrenaline, ze moest van alles of dacht dat ze van alles moest en ze had gelijk. Totaal onverwacht werd haar naam afgeroepen en of ze maar wilde beginnen. Natuurlijk had dat nog wat voeten in aarde dus toen werd voorgesteld dat ik maar zou gaan lezen. Ik wilde niets lievers en stond enthousiast op maar Rati was klaar en gaf een spetterende show. Rati is te huur voor feesten en partijen. Website volgt. Inlichtingen bij mij. Er werd meegeklapt en gezongen. Het was SUCCES!

Daarna mocht ik, ik las mijn stuk voor over de Decadent Night in de Melkweg, echte factie. Ze hadden me gevraagd het in het Engels te doen, er waren twee niet-Nederlands sprekenden. Ik hoop dat het goed ging, ik probeerde rustig te lezen en er niet al te slonzig bij te staan.

Eerlijk gezegd weet ik niet meer zo goed wat er na mij was maar ik heb nog wel een hele leuke film gezien die ik graag nog eens zou zien, ik weet de naam helaas niet maar dan kan ik wel achter komen omdat een boeddhistische vriendin een karate act deed. De maakster zelf was niet aanwezig, die was op het Stoperaplein, dat was jammer maar ze kwam later nog even haar gezicht laten zien. Audrey Smits zong weer even prachtig haar country-achtige vrouwenrock.

Toen kwam de DRAG KING ELECTION – was dat leuk! Er deden een flink aantal kings mee en sommige waren totally adorable. Joseph, een dragking die zijn bloes uittrok en daaronder een visnet hemd droeg, eindigde als winnaar. Hij had erg leuk gedanst op het een of andere Oost Europese melodietje terwijl hij zich steeds in het kruis greep. Erg amusant. De jury koos de beste drie en wij mochten met bordjes onze keuze kenbaar maakte. Ik heb op alle drie gestemd. Ik vond Schloong erg schattig, hij danste lekker wild op een soort rap waarin alsmaar het woord Chinese werd herhaald. Lord Ypsilon had mijn stem omdat hij een wat ouder smerig gedistingeerd heer was en op Joseph stemde ik omdat hij duidelijk de favoriet van het publiek was en dat dansje was …gewaagd.

Met een grote groep aten we boven, ik nam een paar patatjes maar had verder weinig trek, zo gevuld was ik met trots.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: