>De lesbische blik

>

De lesbische blik, ook wel de Lesbische oogopslag genoemd, wordt in de Lesbo encyclopedie zo omschreven (uit een column van Anna Tijsseling):

“Het getrainde oog ontwaart een lesbiënne op een kilometer afstand. Haardracht, kledingkeuze, houding en manier van lopen verraden vaak de seksuele oriëntatie van het individu.”

Gistermiddag zit ik achter mijn PC. Deze staat voor het raam en ik zie wat er in de straat gebeurd. Een scooter wordt de stoep opgeduwd. Door een pot. Een andere vrouw stapt op lesbische wijze van de duozit en duwt mee. Ondanks hun helmen en dikke jassen herken ik meteen een lesbisch stel. Ze hebben beiden helmen op.

Komen ze voor mij? Ik ken ze toch niet? Ik heb toch geen afspraak? Ze zetten hun helm af en ik herken een van mijn allerbeste en oudste vriendinnen met haar vriendin. Ze komen niet voor mij maar voor mijn buren die hun familie zijn.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: