Vrouwen en gewicht

Ze zijn prachtige wezens, vrouwen. Ik hou er van, maar ze zijn ook vreselijk. Vooral als het gaat over het uiterlijk van een andere vrouw.

En in dit geval ben ik die andere vrouw.

Graag deel ik hier een aantal opmerkingen die vrouwen maakten over mijn uiterlijk. Ze kwamen van vrouwen die waarschijnlijk zwaarder zijn dan wat gezond geacht wordt. Ikzelf heb nog nooit in mijn leven vrouwen, ongevraagd geconfronteerd met hun gewicht. Ik ken verschillende vrouwen die te zwaar zijn en waarvan ik zie dat ze zijn aangekomen maar ik weet hoe gevoelig deze dingen liggen bij een vrouw dus ik zeg niks. Ik hou mijn gedachten voor me omdat het belangrijker voor me is gevoel te hebben voor de andere vrouw dan mijn duidelijke gelijk te krijgen.

De vrouwen die de opmerkingen maakten zijn geen vriendinnen van me, het zijn hooguit kennissen en de vrouw die ik als eerste opvoer noem ik Marieke.Ik ken haar van het Openluchtzwembad om de hoek waar zij al jaren bruin ligt te bakken, ze is zo’n beetje de Mama van de zon en zwemaanbidders, ze ligt altijd pontificaal in het midden van het zonneterras en verzamelt mensen rond zich heen.

M(arieke): Oh wat moest ik laatst ( ze bedoelt twee jaar geleden adh) lachen toen jij een patatje nam en M (een oude vriend van mij en een kennis/collega van haar adh) zei dat je daar echt niet van zou afvallen… hahaha….jij zei toen bemoei je met je eigen zaken, hahaha

Haar reactie toen ik haar vertelde waarom ik vorig jaar helemaal niet in het Openluchtzwembad om de hoek had gezwommen omdat ik heel veel buiten in het open water had gezwommen met mijn vrienden van de GSA triatlon: Maar die triatleten zijn toch altijd dun?

Ik had die keer in het bad een flinke training gevolgd die ik had uitgeprint van mijn eigen zwemclub, ik had techniek gedaan, hard gezwommen, lang gezwommen en ik had in een uur ongeveer twee kilometer afgelegd. Het ging prima.

M(arieke); Wat kan jij goed zwemmen. Nu nog een paar kilootjes er af.

Dit is het laatste wat ze ooit tegen me zal zeggen want ik zal haar groeten met een knikje als ik haar weer zie zitten in het bad maar ik ga niet meer in haar buurt zitten.

Andere vrouw, ik noem haar Anneke:

A(nneke) Wat zie je er goed uit! Ik zie dat je een paar extra pondjes bent aangekomen maar het staat je goed.

A(nneke): Laat niemand je vertellen dat je te dik bent, je bent prachtig.

De mensen die mij vertellen dat ik te dik ben ken ik niet. En ik wil ze ook niet kennen.

Anneke is een kennis van een vriendin van me, die vriendin is ook te zwaar, daar leveren mensen via mij ook commentaar op, oh hoe komt ze zo dik of oh wat ongezond oh moet ze er niet wat aan doen….
Ook dat irriteert me, ja mijn vriendin is veel te zwaar, dat weet zij en dat weet ik, iedereen die zwaar is weet dat en volgens mij hebben wij er geen behoefte aan van anderen te horen dat we zo zwaar zijn. Mijn te zware vriendin heeft allerlei diëten gevolgd. Wat mensen die niet te zwaar zijn niet begrijpen is dat voor iemand die 75 kilo weegt en te zwaar is het verliezen van vijf kilo een enorm verschil kan zijn maar dat iemand die 120 kilo is vijf kilo amper wat uitmaakt. Al die mensen die zich zo ‘bezorgd’ voor doen zullen niet eens zien dat ze vijf kilo minder is.

Dus Annekes en Mariekes, bemoei je met je eigen zaken!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: