Musea in Amsterdam

Vandaag ga ik met mijn nieuwe vriendin naar het Van Goghmuseum en misschien doen we ook nog twee fotografiemusea, http://www.foam.org/home en http://www.huismarseille.nl/, het laatste is het favoriete fotografiemuseum van H die fotografe is. De nieuwe vriendin is ook fotografe.

Afgelopen week waren we in het Rijksmuseum, al bij binnenkomst was ik diep ontroerd door de schoonheid van het eerste schilderij dat ik zag en die ontroering werd alleen maar dieper bij alle volgende schilderijen.

Rembrandt, Vermeer, Frans Hals. Hun leerlingen. De diepte van de schilderijen. De kleuren.
In tgenstelling tot het Anne Frank huis waar we eerder die dag waren hing er in het Rijksmuseum een gewijde stilte. Misschien komt het omdat het zo donker is in het museum, met alleen daglicht.

Ik heb een diepe liefde voor stillevens, dat vind ik echt altijd zo prachtig, vaak zo smakelijk ook.

De laatste keer dat ik in het Rijksmuseum was was met Beau en Melanie tijdens de tentoonstelling met Stillevens.
Ook toen kwam ik naar buiten met een dikke keel en vochtige ogen.

Deze post werd eerder gepubliceerd op mijn eigen adiah.nl/joomla

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: