Peter Schekeryk

Peter Schekeryk, januari 2009Het is morgen een maand geleden dat Melanie’s man Peter Schekeryk aan een hartaanval overleed.

Zolang ik Melanie kende kende ik Peter. Al vanaf 1969 was Peter haar man en haar producer. Hij had haar ontdekt en was de vader van haar kinderen. Peter produceerde al haar platen. Haar leven was zijn leven.

Ik leerde hem zes jaar geleden kennen toen hij iemand zocht om Melanie te begeleiden op haar toer door Nederland. Vanwege zijn dubbele nationaliteit kon hij niet reizen. Er was mij al verteld wat een unieke man hij was en dat merkte ik meteen. Hij was zo enthousiast en hartelijk en had meteen een rotsvast vertrouwen in me. Al bj het tweede telefoongesprek vertelde hij me dat hij van me hield en vaak noemde hij me zijn engel of beste vriend. Peter was een van de weinige mannen die echt naar vrouwen luisterde. De adviezen die ik hem gaf nam hij vaak ter harte.

Vorig jaar kreeg hij in het vliegtuig op de terugweg uit Duitsland zijn eerste hartinfarct. Hij werd geopereerd en krabbelde zo goed en kwaad als het ging weer op. Melanie vertelde me dat ze bang was om weer met hem te gaan vliegen, dus de Working Legend Tour die op 10-10-2010 begon deed hij met de auto. Ons contact was de laatste tijd wat minder maar zondag sprak ik hem nog. Hij was heel erg opgewonden over het feit dat de Happy Baby commercial van HP met Melanie’s Brand New Key in een hoofdrol razend populair bleek te zijn en er een hele nieuwe stoet mensen dat vrolijke liedje hoorde.

Daarna heb ik hem nog geprobeerd te bellen maar kreeg hem niet meer te pakken. In het harnas gestorven. Ach ach ach. Peter Schekeryk, debankt voor je muziek, je grappen, je kinderen, je warmte, bedankt voor alles wat je me gaf.

Ik vergeet je nooit en never. Rust in vrede en zie je weer.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: