>Jack Herer overleden

>

Marihuana held Jack Herer overleed gisteren 15 april 2010 op 70 jarige leeftijd.

Herer was één van de vurigste verdedigers in de strijd voor de legalisatie van marihuana in de VS.
Herer overleed gisterenochtend aan de complicaties van een hartaanval eerder die ochtend. Zijn vrouw Jeannie zorgde  sinds een hartaanval vorig jaar voor hem.
Herer kreeg de naam Hemperor vanwege zijn rol in de strijd voor legalisatie van hennep en zijn boek „The Emperor Wears No Clothes“ waar de naam aan is ontleend. Volgens Herer zijn er meer dan 600.000 exemplaren van het boek verkocht en was het boek een nuttig instrument in de strijd.
In het boek beklemtoonde Herer dat de marihuana de wereld kan redden waarbij hij de medische eigenschappen opzij zette. Herer argumenteerde dat de marihuana zou kunnen worden gebruikt om vezels, kleding, brandstoffen en protaïne rijk voedsel te maken.
Hij heeft de afgelopen 40 jaar voor de legalisatie van marihuana gevochten door een campagne hiervoor te voeren in de Verenigde Staten. De laatste jaren werden gekenmerkt door gezondheidsproblemen. Hij kreeg in 2000 een hartaanval en vorig jaar in september opnieuw toen hij in stortte op het podium tijdens een bijeenkomst in Portland.
Herer verbleef onder de zorg van zijn vrouw Jeannie, het paar leefde in Eugene waar hij aan het herstellen was maar helaas gisteren is overleden aan de complicaties van de hartaanval.

(Met een automatisch vertaler slecht vertaald)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: