>De deceptie van Sven Kramer, winnaar.

>

Het is druilerig vandaag, ik weet niet of het regent maar het is grijs, dikke lagen wolken misschien zoals NL zich voelt na de anti climax met Sven.

Lucille zei een waar woord. Al is hij gediskwalificeerd: hij is toch de beste op de 10 km. Hij wordt niet bekroond en komt niet in de boeken maar Sven Kramer heeft wel het hardst geschaatst op die 10 kilometer.

Met macht, en oppermachtig heeft hij de 10 kilometer gewonnen en Lee die weliswaar in de boeken de winnaar is zal, misschien, sneller vergeten worden dan Sven Kramer. Lee zal ondanks die gouden medaille weten dat Sven Kramer sneller was, seconden sneller. Er wordt gezegd dat alleen goud telt maar ik vind dat in dit geval toch niet helemaal waar.

Het is niet zo dat Sven met niets naar huis gaat. Hij heeft de 10 km waanzinnig snel afgelegd. Hij heeft het Olympisch Record aan flarden gereden. Daar gaat het toch in wezen om. Hij kan met opgeheven hoofd de Olympische piste verlaten, hij heeft ten slotte het snelst geschaatst. Misschien wint Sven Kramer als hij 27 jaar is, goud in 2014, of is dat te oud? Misschien schaatst Lee dan allang niet meer. Misschien blijft Lee wel altijd een bedreiging voor Sven.

Hij is een winnaar, Sven en nu verliest hij door een domme fout, zijn eigen domme maar begrijpelijke fout was dat hij naar zijn coach luisterde en niet naar zich zelf en die van zijn coach was dat Gerard Kemkers meer bezig was met de race van Lee dan met de race van zijn eigen pupil. Daar stond hij met dat bordje waar Lee 2.9 opstond, was toch gewoon doorgegaan met je werk, zou ik tegen Kemkers als beste stuurlui willen zeggen, en had Sven gecoacht naar het goud in plaats van aandacht te geven aan het goud dat Lee niet mocht halen.

Ik merk nu ik dit schrijf dat ik allerlei lelijke dingen naar Kemkers wil roepen, hij zal vandaag wel de meest gehate man van NL zijn, wat zal hij een hoop shit over zich heen krijgen al bewonderen mensen het ook dat hij zijn fout heeft toegegeven. Zaterdag vierden wij met hem het goud van Ireen.

Zal Sven zijn eigen fout toegeven? Wanneer kijken zij elkaar weer in de ogen? Gaat Sven de confrontatie snel aan? Dat zou getuigen van karakter. Die Sven is ook wel een manneke, hoe hij tegen die journaliste zei ‘Are you stupid?’ was behalve eerlijk, bot en direct ook arrogant, zoiets zeg je natuurlijk niet tegen iemand die dat waarschijnlijk van haar werk moet vragen. Wij vonden dat misschien nog wel grappig hier in NL maar veel Amerikanen vonden het een faux pas. En ik kan daar wel in komen.

Het is katerig hier. Nieuwe ronde nieuwe kansen. 2014, waar zijn ze eigenlijk die Wintergames?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: