>Dia leest voor uit eigen werk

>Waar & hoe laat
Zaterdagmiddag 16 januari 2010, voordrachtronde 2, 15.30-17.00 uur Pinkroom1, Lindenberg
Voordracht uit Rauw, het prozadebuut van Dia Huizinga, dat zich afspeelt in het autonome Amsterdam.
Door de auteur zelf
Ook doe ik enkele gedichten uit Drieklankpoëzie.

Dia Huizinga (1954) verhuisde op 18-jarige leeftijd naar Amsterdam, waar ze Nederlands en Engels studeerde. In de jaren tachtig maakte zij als podiumdichter deel uit van de formatie Drieklankpoëzie. In 1989 verscheen haar dichtbundel ‘Het eiland over de brug’, uitgegeven door de Gemeente Nijmegen.

Zij werkte als kok en stencilaar in de Melkweg, als koerier, chauffeur, tourmanager, mantelzorger, theaterproducent, personal assistant, website moderator en eindredacteur van een gay radiostation. In 2007 studeerde zij af op proza bij de Schrijversvakschool Amsterdam.

Dia publiceerde onder verschillende pseudoniemen in uiteenlopende bladen: De Waarheid, Forum, Diva, de Leesbril, Serpentine, Lust en Gratie, Opzij, Penthouse en Tina. Zij schreef het hoofdstuk over lesbische vrouwen in de muziek in de onlangs verschenen Lesbo-encyclopedie.

Dia Huizinga woont en werkt in de Amsterdamse Rivierenbuurt, is praktiserend Boeddhist en traint als zwemster voor de 1500 meter vrije slag voor de Gay Games in Keulen in 2010.

Rauw

In Onderkant, het eerste deel van Rauw probeert de drie en twintig jarige Zet de weg naar huis wanhopig uit te stellen. Ze vindt op de Wallen de verslaafde persmuskiet Tip die haar drugsgebruik financiert met een raam en beleeft met haar een wilde nacht vol seks en drugs. Als ze op de terugtocht een tag op een muur spuit breekt een boze Amsterdammer haar arm. Ze krijgt steun uit onverwachte hoek.

In het tweede deel, Gaia, huurt Zet een kamer bij Tante Alie en doet ze eindexamen aan de kunstacademie. Een deel van haar studiegeld verdient ze met het verzorgen van het lesbische spastische wonderkind Gaia. Gaia heeft een wens die Zet hoopt te vervullen.

Rauw is uitgegeven door uitgeverij Finger in the Dyke.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: