>Niet trouwen maar wel scheiden in Texas

>Niet trouwen maar wel scheiden in Texas. Niet trouwen maar wel scheiden in Texas

03-10-09 | Een rechtbank in het Amerikaanse Dallas heeft vrijdag bepaald dat homoseksuelen in de staat Texas mogen scheiden. De uitspraak is opmerkelijk omdat het homohuwelijk is Texas officieel verboden is. De rechter deed zijn uitspraak op verzoek van twee mannen die wilden scheiden. De twee waren in een andere staat van de Verenigde Staten, waar een huwelijk tussen twee personen van het zelfde geslacht wel is toegestaan, getrouwd. Volgens de rechter is de staat Texas gerechtigd een scheiding te behandelen van elke huwelijksverbintenis, ook diegenen die in een andere staat en onder een andere jurisdictie zijn aangegaan.

De procureur-generaal van Texas kondigde na de uitspraak direct hoger beroep aan. Volgens de procureur-generaal legitimeert de uitspraak van de rechter het homohuwelijk in Texas. Volgens hem omschrijft de wet in de conservatieve staat het huwelijk als een verbintenis tussen een man en een vrouw en is de uitspraak bedoeld om deze definitie onderuit te halen. Enkele jaren geleden stemde ruim driekwart van de Texaanse bevolking tegen legalisering van het homohuwelijk.

Homo-organisaties hebben verheugd gereageerd op het oordeel van de rechter en zien de uitspraak als een eerste stap naar de invoering van het homohuwelijk. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat de uitspraak in hoger beroep overeind blijft. Volgens de Amerikaanse media is de oppositie tegen het besluit van de rechtbank enorm en zal in hoger beroep de uitspraak herzien worden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: