>Lesbische militair VS vraagt asiel aan in Canada

>

Lesbische militair VS vraagt asiel aan in Canada – Buitenland – de Volkskrant

Lesbische militair VS vraagt asiel aan in Canada

ANP
Gepubliceerd op 09 september 2009 21:20, bijgewerkt op 21:31

OTTAWA –
Een lesbiënne die uit het Amerikaanse leger is gestapt, heeft asiel aangevraagd in Canada. De Amerikaanse stelt door collega’s te zijn lastiggevallen vanwege haar seksuele geaardheid. Volgens Canadese media woensdag is zij de eerste homoseksuele Amerikaanse militair die asiel aanvraagt.

De 21-jarige Private Bethany Smith zegt dat ze voortdurend werd gepest door collega’s. Ook waren er meer dan honderd briefjes met bedreigingen op de deur van haar slaapkamer geplakt, waaronder ook doodsbedreigingen. Een Canadees immigratiepanel wees de aanvraag van Smith af, waarop ze in hoger beroep ging.

Smith zegt ontslag te hebben aangevraagd bij het leger, nadat een andere militair had gezegd dat ze lesbisch was na haar hand in hand te hebben zien lopen met een vrouw in een winkelcentrum. Volgens de soldate wilde het leger hier niets van weten, omdat haar superieuren haar naar Afghanistan wilden sturen. Het leger wilde haar zaak uitstellen tot na haar Afghanistan-missie, maar ze is nooit gegaan.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: