>That’s so gay….

>

Organisatie wil het woord ‘gay’ verbannen | GaySite.nl

Organisatie wil het woord ‘gay’ verbannen
22-08-09 | De Amerikaanse organisatie ThinkB4YouSpeak heeft een campagne opgezet om woorden als ‘Gay’ en ‘Lesbian’ te verbannen. De organisatie denkt dat mensen, en dan met name jongeren, niet de gevolgen in zien van het uitspreken van dit soort woorden in de vorm van een scheldwoord. Op een poster is dan ook the lezen: “That’s so “Gamer guy who has more videogames than Friends.””

De woorden ‘That’s so Gay’ worden zeer vaak gebruikt door Amerikaanse jongeren en met de nieuwste campagne wil ThinkB4YouSpeak zoveel mogelijk jongeren aanspreken. “Lesbiennes, homo’s, biseksuelen en van geslacht veranderde tieners, ervaren dagelijks homofobe opmerkingen en pesterijen. Hierdoor voelen ze zich minder gerespecteerd, niet gewild en onveilig. Uitspraken als “That’s so Gay” worden vaak gezegd. Deze zinnen zijn vaak onbedoeld beledigend voor anderen,” aldus ThinkB4YouSpeak.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: