>Greet

>

Greet is gestorven.

Vanmorgen om 11.15 stierf Greet Vooren, alle jaren barvrouw in Vrouwencafé Saarein. Voor mij was ze Greet van Dees. Jarenlang hadden zij een relatie en ik herinner me nog goed het begin, toen Dees haar zinnen op Greet had gezet en haar veroverde in de gang van het Oude Vrouwenhuis.

De laatste keer dat ik Greet zag was op de vrolijke begrafenis van Hennie Henriët, een aantal maanden geleden. Greet was een streepje. Ik vroeg me af hoe ze zitten kon want ze leek vooral botten. Vier weken geleden werd ze ziek en opgenomen en werd steeds zieker en kleiner.

Vorige week droomde Lidi dat ze in Saarein werkte en Dees aan de bar had die zei dat Greet zo zou komen en dat ze dat erg gezellig vond. Hierop knalde de donder zodat Lidi wakker werd en de droom onthield. Dees stierf vijf jaar geleden, Dees was een zeer veelzijdige vrouw, meester percussioniste, interieurarchitect, humanist, filosoof, denker, prater en meer maar bovenal was Dees een sjamaan. Het is mijn overtuiging dat Dees de donder liet knallen zodat Lidi wakker werd en de droom onthouden kon. Hopelijk is Greet van harte welkom gegeten door Dees en drinken ze koffie of jenever en luisteren naar muziek. Misschien kan dit een troost zijn voor de mensen die veel van Greet hielden en die haar helemaal niet missen willen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: