>Anja Meulenbelt, Famous Feminist, still going strong opens the Melkweg Gallery Photo Exhibition ‘Life of Women’ photo’s taken by Gon Buurman. Anja kisses Gon and congratulates her with her exhibit and book.
Some of the guest were the believers in Sisterhood is Powerful
Rati Manjari & Birgitta Vereecke
And the one and only Lido Kleijn, aka Dr. Decline.

More about Gon Buurman you will find on www.Melkweg.nl and then go to Fotografie.

The Life of Women gaat over ontmoetingen in het leven van Gon Buurman als fotografe. Het zijn portretten van vrouwen (zwart/wit en in kleur) die in Nederland leven en werken. Foto’s van jonge en oude vrouwen, moeders met kinderen, vrouwen die gaan trouwen, die lachen, die liefhebben, die rouwen en portretten van moslima’s, van vrouwen met sproeten, van vrouwen in familieverband.
Gon Buurman is freelance fotografe in Amsterdam. Pas op haar 40ste begon ze met fotograferen. Inmiddels heeft ze zes fotoboeken op haar naam staan, waarvan het taboe doorbrekende ‘Aan hartstocht geen gebrek’ over handicap, lichaamsbeleving en erotiek, internationaal veel aandacht heeft gekregen. Ze heeft in opdracht series gemaakt (SIRE, Anne Frank Stichting e.a.) en verschillende prijzen (o.a. de Zilveren Camera) gewonnen. Haar werk werd vaak geëxposeerd en gepubliceerd in kranten, boeken en tijdschriften.De foto’s in The Life of Women tonen momenten uit het leven die nauwelijks op deze manier door professionele fotografen zijn vastgelegd en die anders verloren zouden gaan. Ze zijn bovendien een statement over het onvervreemdbaar recht van vrouwen op een eigen leven en worden bekenden, buurvrouwen, vriendinnen die voor je gaan leven.The Life of Women verschijnt ook als fotoboek bij Veenman Publishers, met tekst van Anja Meulenbelt. Het boek is tijdens de tentoonstelling in de Melkweg Galerie te koop.Deze tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt met steun van Octra & partners bv Amsterdam. Posted by Picasa

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: